Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Tarım AŞ’yi faaliyete aldıklarını belirterek, "En kısa zamanda daha fazla kar nasıl sağlarız, kaliteyi nasıl artırırız’ diye yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin(BDKKYB) genel kuruluna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı tarım ve hayvancılık ürünlerinde Avrupa’nın ilk tercihi haline getirmek için tüm imkanları seferber ettiklerini açıkladı. Altepe, Bursa’yı tarım ve hayvancılık ürünlerinde Avrupa’nın ilk tercihi yapmak için imkanların bütünüyle seferber edildiğini söyledi. Yerel seçimlerin hemen ardından Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nı kurduklarını, Bursa Tarım AŞ’yi faaliyete aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "En kısa zamanda daha fazla kar nasıl sağlarız, kaliteyi nasıl artırırız’ diye yoğun çaba sarf ediyoruz. Bizim için önemli olan gelirlerinizin artmasıdır. Ki çocuklarınız da bu yolda ilerlesin, aynı işi yapsın, çiftlikler kursun. Niye Hollanda Avrupa’yı beslesin? Türkiye beslesin! Biz de Avrupalıyız. İnşallah bunu başaracağız. Onun için çalışıyoruz." diye konuştu.

İlgilenmedikleri alanın bulunmadığını savunan Başkan Altepe, "Sahillerden tutun, Uludağ ve sanayiye kadar her alanda varız. Şehrimizin gelişmesi, kazanması ve dünya kenti olması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Aynı şey tarım ve hayvancılık için de geçerli. Bu alanda da gelişmek, çiftçi ve köylünün üretimine, kazanmasına destek sağlamak için kafa yoruyoruz. Sosyal dengenin kurulmasını, şehirde ne varsa kırsal bölgelerde de onun olmasını istiyoruz." dedi.