Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) geleneksel ödül töreninde yılın başarılı iş insanı, yılın sanat ödülü ve yılın medya ödülleri sahiplerini buldu.

The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilen Geleneksel ANSİAD ödül töreninin açılışında konuşan ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fransa'nın teröre karşı tek bir yürek olup, milyonlarca insanı sokağa döktüğünü, iktidarla muhalefetin birlikteliğinin ise adeta bir ders olduğuna dikkat çeken ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, şunları söyledi: ''Türkiye teröre binlerce kurban verdi. Ama Türkiye bir kez olsun böylesi bir beraberliği gösteremedi. Türkiye Demokrasi, hukuk , insan hak ve özgürlükleri alanında daha ileri düzeyde olmalıdır. Bunu başarabilirsek ekonomide de her alanda da daha ileri gideriz ve dünya barışına katkı yapan güçlü bir ülke oluruz. Bu nedenle buradan herkese sevgi, saygı, adalet, eşitlik, hakkaniyet, hoşgörü, şeffaflık, yurttaşlık hak ve sorumluluklarına sahip çıkma konularında bir kez daha çağrı yapıyoruz.''

Antalya'nın bu hafta başında yaşadığı fırtınayı da hatırlatan Eroğlu, fırtınanın şehre büyük zarar verdiğini kaydeti. Çevrenin korunmasının Antalya için çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, "Ekonomi ne kadar değişse de tarım ve turizme bağımlılığım değişmemiştir. Turizm ve tarım tabiata, çevrenin korunmasına bağlıdır." dedi. Eroğlu, konuşmasının sonunda geleneksel hale gelen ödüller verilirken özgür basının demokrasilerin temellerinden birisi olduğunu vurgulayarak, sanatçılarla yazarların da ülkenin dokunulmaz olması gereken en büyük zenginliği ve en büyük gücü olduğunu vurguladı.

Bu yıl 2. kez verilen ödül töreninde Genç İletişimci Ödülü AÜ İletişim Fakültesi Öğrencisi Emre Gündoğdu'ya, İnternet Haberciliği ödülü Nilhan Kırdı'ya, Radyo Programları ödülü Radyo Martı sunucusu Osman Ersin Bekler'e, ANSİAD 2014 yılı Medya Ödülleri Görsel Medya ödülü İdris Taş'a verildi. Röportaj dalında Ekspres Gazetesi'nden Serpil Baydağ, yazılı basın dalında İleri Gazetesi'nden Umut Özen birinci oldu. Yılın sanat ödülüne de Antalya Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan ve Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Kurucu Müdürü olan Merhum Ressam Esen Emekçil layık görüldü.
Emekçil, plastik sanatların Antalya'da gelişmesi konusunda verdiği çabalarıyla biliniyor. ANSİAD 2014 yılı Başarılı İş İnsanı Ödülü de Antalya Özel Yaşam Hastaneleri Grubu- Life Hospital Kurucu ortakları Dr. Tülün ve Dr. Cemal Özkan'a verildi.

MUHARREM KOÇ GERGİNLİĞİ

Öte yandan, 23 yıllık üye Muharrem Koç'un ihracına yönelik karar ANSİAD mali genel kurulu tartışmalara neden oldu. Salı Grubu toplantıları sebebiyle daha önce üyelikten düşürülme kararı alınan Koç'un ihracı kararını mahkeme, "Bu kararı ancak genel kurul alabilir" diyerek iptal etmişti. Genel kurulda bu ihraca yönelik bir gündem maddesinin de bulunması üzerine Muharrem Koç, oylama öncesi istifa ettiğini açıkladı. Koç, utanç verici bir oylama yapılmasına gönlünün razı olmadığını söyledi. Koç'un istifasına rağmen yapılan oylamada işadamlarının 29'u ihraca hayır derken, 66'sı evet." dedi.