Pakistan Sanayi ve Üretim Bakanı Ghulam Murtaza Khan Jatoi, ülkesinin İzmir’deki potansiyeli değerlendirmek için çalışmalarını yoğunlaştırmaya başladığını söyledi. 84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na gelen Jatoi, beraberindeki heyetle Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti.

Misafir bakana İzmir'le ilgili ayrıntılı bir sunum yapan Yorgancılar, İzmirli sanayicilerin gıdadan tekstile, otomotiv ve yan sanayiden inşaata, makineden kimya ve petrokimyaya kadar 64 sektörde dünya pazarlarında kalitesiyle dikkat çeken üretimler yaptığını söyledi. İzmir’in uluslararası bağlantıları, altyapısı tamamlanmış ve yatırıma hazır organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeleri, lojistik avantajları, dokuz üniversitesi ve nitelikli işgücünün yanısıra sosyal yaşamı ve iklimiyle de yatırım yapılabilecek bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye’de Pakistan sermayeli 145 şirket faaliyet gösterirken İzmir’de bu sayı beş. Karşılıklı olarak gıda, tekstil, plastik ve makine sektörlerinde ticaret yapıyoruz. Pakistanlı şirketlerin İzmir’de yatırımlarını arttırmaları, ülkelerimiz arasındaki toplam 700 milyon dolarlık hacmin içinde İzmir ile Pakistan arasındaki 45 milyon dolarlık rakamın, aramızdaki kardeşlik bağlarının potansiyelini yansıtacak şekilde artması gerekiyor.” diye konuştu.

‘İZMİR'DEKİ POTANSİYELİ GÖRDÜK’

Bakan Jatoi de İzmir’deki potansiyeli gördükten sonra buradan ülkesine yapılan ihracatın, potansiyeli yansıtmadığını belirtti. Jatoi, “Pakistan, İzmir’i tanıdıktan sonra çalışmalarını buraya yoğunlaştırdı. Pakistan’ın İzmir’den alabileceği pek çok şey var. İzmir’den bir heyeti, mutlaka Pakistan’a bekliyoruz. 8-10 Eylül’de Karaçi’de düzenlenecek 11. Asya Sağlık Fuarı dolayısıyla yapacağınız ziyaret verimli olacaktır.” dedi.