Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye’de tarım dendiği zaman akla Çukurova’nın geldiğini belirterek, “Çukurova dendiğinde de pamuk geliyor. Ancak pamuk, son yıllarda üreticisini memnun etmedi.” dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ATB yeni yönetimini ziyarete gelen Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Ticaret borsasının Adana’nın sorunlarının çözümlerine yakın ilgi gösteriyor. Bizde adliye teşkilatı olarak kendilerinin gayretine ve ilgisine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Adana Ticaret Borsasının yeni başkanlarını tebrik etmek için ziyarete geldiğini tercümanı Mutlu Sevindik aracılığıyla söyleyen ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz de “Hem tanışmak hem de borsanın yeni yöneticileri ile birlikte çalışabileceğimiz alanlar var mı, onu konuşmaya ve hayırlı olsun demek için geldim. Ankara’daki Tarım Müsteşarımız da Adana Ticaret Borsası’na gelip, görmek, tanışmak istiyor onu da söylemek için geldim. Yeni arkadaşlara başarılı çalışmalar diliyorum.” dedi.

ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nın hazır bulunduğu ziyarette konuklara çok teşekkür eden ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Borsamız tarihi bir çınar. Yüzyıllık bir geçmişi var. Önemli olan borsaya, Adana’ya güzel hizmetler sunabilmek. Ben ve ekip arkadaşlarım bu konunun gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Tarım dendiği zaman akla Çukurova'nın geldiğini dile getiren Bilgiç, “Çukurova dendiğinde de akla pamuk geliyor. Pamuk, son yıllarda üreticisini biraz memnun etmedi. Üretici sürekli arayış içerisinde olunca bölgemizde soya, mısır, ayçiçeği gibi başka ürünlere kayma oldu. Pamuğu büyük çapta Amerika’dan ithal ediyoruz. Üreticilerimizi korumak için AR-GE çalışmalarımız var. Üyelerimize karşı sorumluluklarımız var. Bu yüzden sizler ve diğer kurumlarla ilişkilerimizi güçlendirerek devam ettirmek istiyoruz. Kentimiz, bölgemiz ve ülkemizin yararına olacak her türlü işin içerisinde yer alırız.” şeklinde konuştu.