SP ve BBP’nin birleşmesi ile oluşturulan Milli İttifak milletvekili adayı avukat Sema Altuntaş, “Malatya’da çok büyük şirketler ile ilgili olarak 10-15 tane iflas erteleme davası var” dedi.

Milli İttifak Malatya milletvekili adayları ile Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.
Milli İttifak milletvekili adayı Sema Altuntaş, ziyarette yaptığı konuşmada, ekonomideki kötü gidişatın mahkemelere intikal etmeye başladığına değindi. Adı konmayan ekonomik sıkıntılar nedeniyle borçların ödenemez hale geldiğine işaret eden Altuntaş, “İcra dairelerini esasları artık en üst sınırlarda. Ticari kredilerin geri dönüşleri olmamaya başladı. Malatya’da çok büyük şirketler ile ilgili olarak 10-15 tane iflas erteleme davası var. Şirketler iflas halinde ve iflas bayrağını çekmemek için davalar açmaya ve tedbirler almaya başladılar.” dedi.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk de küresel sermayenin ürünü alışveriş merkezlerine küçük esnafı yutmasına imkan tanındığını ifade etti. Malatya’da hali hazırda bir alışveriş merkezinin bulunduğunu, ikincisinin inşaat halinde olduğunu, üçüncüsünün de proje aşamasında olduğunu anlatan Asiltürk, esnafların daha da sıkıntılı bir döneme doğru gittiğine işaret etti.

7 Haziran genel seçimlerinin önemine dikkat çeken Asiltürk, “Bir seçim var ve 4 yıl süreyle ekonomik olarak, dış politika olarak ülkemizi yönetecek insanları seçeceğiz. Bu seçim gerçekten çok önemli. Hem ülkemizin bölünme aşamasına geldiği bir süreçte Güneydoğu’muz da, hem ekonomide cumhurbaşkanımızın ‘ekonomik krize girdik’ açıklaması nedeniyle, hem de sosyal yapının, ahlakın çöküntü durumunda olması sebebiyle gerçekten çok önemsiyoruz” dedi.

Asiltürk, MESOB Başkanı Keskin’e AKP’nin sivil toplum kuruluşlarına yönelik temayül yoklamasına tavır koyduğu için teşekkür etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise doğru bildiklerinin her yerde savunucusu olduğunu vurguladı. Siyasi partilerin Malatya için hazırladıkları projeleri açıklamaları önerisinde bulunan Keskin, “Artık söylemle değil, eylemle ne yapılacağı anlatılmalı, Biz esnaf ve sanatkar camiası olarak Malatya özeli ve esnaf sanatkarın taleplerini içerin bir program hazırladık. Siyasi partilerden de Malatya için neler yapacaklarını açıklamalarını istiyoruz” diye konuştu.