Muslim Aid Avustralya İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan El Sukuhi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine kayıtsız kalmamak adına kilometrelerce uzaktan Suriye'ye kardeşlik eli uzatmak istediklerini söyledi.
Zor durumda olan Müslümanlara kardeşlik örneğinin gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Sukuhi, Suriye'de yardım bekleyen savaş mağduru halka destek olmak amacıyla Hayrat İnsani Yardım Derneği ile iş birliği yaptıklarını anımsattı. 

İki derneğin de çok profesyonel olduğuna işaret eden Sukuhi, "Bu kapsamda Avustralya'da kesilen kurban etlerini en güzel şekilde hazırlayarak Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmayı amaçladık" dedi. 

- "Kalpler arasındaki mesafeyi sıfırladık"

Sukuhi, Allah'ın desteğiyle mağdurların yardımına koşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Avustralya'dan getirilen 100 ton civarındaki 19 bin kişilik kavurmanın Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağına değinen Sukuhi, "Bu vesileyle çok güzel bir kardeşlik duygusu meydana geldi. Her ne kadar coğrafi olarak uzakta olsak da kalpler arasındaki mesafeyi sıfırladık" diye konuştu.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Mücahit Çiçeksoy ise yardımsever insanların destekleriyle alınan kurbanların Avustralya'da helal sertifikalı bir kurum tarafından kesildikten sonra Yeni Zelanda'da kavurma şeklinde hazırlandığını belirtti. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Beş konteyner içerisinde gelen kavurmanın oda şartlarında 4 yıl raf ömrünün olduğunu hatırlatan Çiçeksoy, yardımların Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın ardından Suriye'de dağıtılacağını dile getirdi. 

Raf ömrünün uzatılmasın depolama sorununu ortadan kaldırdığına dikkati çeken Çiçeksoy, şöyle konuştu:

"Kavurmaları Halep'ten Türkmendağına kadar o çevredeki bütün ihtiyaç sahiplerine dağıtmayı planlıyoruz. Destek olan yardımseverlere şükranlarımızı sunuyoruz. Kedi ve köpek etine fetva verildiği böyle bir ortamda bu kadar miktarda kavrulmuş hazır etin ulaştırılmasının çok güzel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz inşallah önümüzdeki dönemlerde de Avustralya'daki kurbanları kavurma haline getirip ihtiyaç sahiplerine dağıtımını devam edeceğiz." 

Çiçeksoy, binlerce kilometre uzaktan gelen yardımları en kısa sürede Suriye'de dağıtacakları için çok heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.