Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Çiçekçilik, Peyzaj ve Şehircilik Fuarı'na (Afuexpo) 12 ülkeden 150 firma katıldı. Fuara Türkiye'yi temsilen katılan firmalar dikkat çekiyor.

Afuexpo fuarında adeta botanik bahçesinin rüzgarı esiyor. Bakü Expo Merkezi'nde açılan fuara Türkiye başta olmakla Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, İspanya ve başka ülkelerden getirilmiş rengarenk yüzlerce çiçek dikkatleri üzerine topluyor. Çiçekçilik ve peyzaj sektörüyle ilgili yeni yatırım fırsatları arayan firma yetkilileri de Azerbaycan'da çiçek pazarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Fuara Türkiye'den katılan botanik firma yetkilisi Ali Kutlu Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da ilk defa fuara katıldıklarını söyledi. Hazar havzasında büyük kapsamlı işler yapmak istediklerini vurgulayan Kutlu, "Daha önce yaptığımız uygulama ve işlerimizi anlatan bir takım videolar, görseller ve canlı bitki örneklerini biz buraya getirdik. Fuara ilgi güzel."dedi.

Ülkenin bitki yapısını, üretimini, kullandığı peyzaj çalışmalarını yerinde görme amacıyla Azerbaycan'a geldiklerini ifade eden Abdullah Okul da Bakü'de ilk defa düzenlenmesine rağmen fuarı beğendiğini söyledi.

Afuexpo fuarı yarın son bulacak.