Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Düzköy Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak mayıs ayının son haftalarında 'Kiraz Hasat Festivali' düzenleniyor. Düzköy Mahalle Muhtarı Mehmet Ekiz tarafından organize edilen festivale Bafra protokolü de ilgi gösterdi. İkramların sunulmasının ardından kiraz üreticisi Osman Özkan’ın kiraz bahçelerinde gezi yapıldı. Burada dallarda asılı olan kirazlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Düzköy Mahallesi'nde yapılan kiraz festivaline onur konuğu olarak katılan SAMKON Genel Başkanı ve ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya Aşcı, "Düzköy tabiat ve doğa güzellikleri ile harika bir yer, burada olmaktan ve hemşehrilerimle birlikte olmaktan çok mutluyum, organizede emeği olan herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

Düzköy Mahalle Muhtarı Mehmet Ekiz de kiraz festivalinin bu yıl 5.'sini yaptıklarını anlatarak, "Gaye kiraz yemek değil, dostları bir araya getirmektir. Yani ‘kiraz bahane, sohbet şahane’" diye konuştu.

Festivale SAMKON Genel Başkanı ve ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kaya Aşcı, Bafra Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Derebey, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, siyasi partilerin milletvekili adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.