Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 21.Uluslararası Gıda ve Gıda Sanayisi Fuarı(World Food Azerbaijan 2015) başladı. Fuara 33 ülkeyi temsilen; tarım, hayvancılık, balıkçılık, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra, ambalaj ve paketleme gibi sektörlerden 151 firma katılıyor. Türkiye'den de bir çok firmanın katıldığı fuarda işadamları için sektördeki gelişmelerle ilgili konferanslar gerçekleştirilirken, karşılıklı iş ve ortaklık imkanlarının geliştirilebilmesi adına bilgilendirme toplantıları da yapılıyor. Azerbaycan'da bu sene "Tarım Yılı" ilan edilmesiyle söz konusu fuar yerli ve yabancı firmalar için büyük fırsatlar sağlıyor. Bakü Expo Merkezi'nde düzenlenen fuar ilk günden ziyaretçi akınına uğradı.

Türkiye'den fuara katılan Atlantis Mühendislik firma yetkilisi Bahattin Bayrak Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın kendileri için yeni bir pazar olduğunu söyledi. Fuarda ürünlerini tanıttıklarını dile getiren Bayrak, "İnşallah burada yeni müşteriler bulup satış yapmak istiyoruz." dedi.
Fuarda stant açan Safa Tarım A.Ş şirket temsilcisi İlker Tubay da Cihan'a yaptığı konuşmasında, Azerbaycan'da bu sene tarım yılı olduğunu hatırlatarak fuara ilginin büyük olduğunu bildirdi.
Fuar, 23 Mayıs'a kadar devam edecek.