Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Biz, Para Politikası Kurulu (PPK) olarak hatta Finansal İstikrar Komitesi olarak tek sesliyiz. Tek sesli olmamız doğru. Şu an Türkiye şatları böyle. Şartlar dahi iyi olduğunda dileriz üyelerimiz görüşlerini beyan etsin.” dedi.

Erdem Başçı, Enflasyon Raporu IV’ün tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. “Merkez Bankası’nda ayrı fikirleri kamuoyuna açıklama gibi bir niyetiniz var mı? Bir de görev döneminiz ile ilgili yorumunuz nedir? 2016 Nisan ayında görev döneminiz bitiyor, bir 5 sene daha talep ediyor musunuz?” sorularına Başçı, şöyle karşılık verdi:

“İlk sorudan başlayayım. Avrupa Merkez Bankası’nın üyeleri ayrı fikirleri beyan ediyor. Beyan etme durumunda. PPK olarak hatta Finansal İstikrar Komitesi olarak biz şu an tek sesliyiz. Ülkenin içinde bulunduğu şu ortamda bizim tek sesli olmamız daha doğru. Şu an Türkiye şatları böyle. Şartlar dahi iyi olduğunda dileriz üyelerimiz görüşlerini beyan etsin. Diğer soruya da geleyim. Bu görevler değerli, önemli ve güç görevler. Biz, görev bilinci ile görevi yapıyoruz. Ama kurumlar önemli. Bireyler için görev verildiği müddetçe görev yapılır. Görevden kaçılmaz, en iyi şekilde yapılır. Bununla ilgili beyanatta bulunmak için daha erken. Ama biz verildiği şekilde en iyi şekilde görevi yapma gayretindeyiz."