Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyon (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, memur ve emeklilerin Nisan ayında yüzde 1,71 alacaklı durumda olduğunu söyledi. Nisan ayı enflasyon oranının (TÜFE) yüzde 1,63 olduğuna, yıl başından bu yana toplam enflasyonun da yüzde 4,71’e ulaştığına dikkat çeken Zengin, buna karşılık memur ve emeklisinin 2015’in ilk altı ayı için yüzde 3 zam aldığını vurguladı.

BASK Başkanı Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu kayıp yüzünden 2 bin lira maaşı olanların Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında, her ay 34 lira 20 kuruş eksik para aldığını kaydetti. “Memur ve emeklileri, Temmuz ayına kadar 3 aylık enflasyon kayıplarını sineye çekecek.” diyen Zengin, ayrıca şunları dile getirdi:

"Bu kaybın yasal kılıfı ve dayanağı Memur Sen’in imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi. Peş peşe 3 seçimin yaşandığı bir ülkede, tam da sırası iken hükümetten hiçbir şeyin istenmediği, dahası (2014 yılı enflasyon farkları gibi) sendikaların hükümete ikramda bulunduğu bir toplu sözleşme örneği dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünya sendikacılık tarihinde örneği yok. Bunun adı toplu sözleşme değil, toplu peşkeş sözleşmesi."