Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun ile birlikte Terme Sanayi Sitesinde esnafla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın ve Kooperatif üyelerinin katıldığı toplantıda ilçenin yol sorunundan imar sorununa kadar birçok konuda istişarelerde bulunuldu.

Farklı meslek gruplarının yanı sıra esnaf gruplarıyla da zaman zaman bir araya gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme sanayi esnafı ile kahvaltılı toplantıda buluştu. Esnafın sorunlarının dinlendiği ve karşılıklı çözüm arayışında bulunulduğu toplantıda, esnaf-başkan buluşmasının önemine değinen Başkan Kul muhtardan, esnafa, farklı meslek gruplarından mahalle sakinlerine kadar her kesimle toplantı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi.

'BİZ HER ZAMAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ'

Terme’deki sanayi esnafının sorunlarını, istek ve şikâyetlerini tek tek dinleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sorunların çözümünde karşılıklı istişarenin çok önemli olduğunu ve esnafın Terme’nin gelişmesinde etkin rol oynadığını söyledi. Kul, şunları söyledi: "Esnaf arkadaşlarımızla sık sık görüşüyoruz. Zaman zaman da ziyaret ediyoruz. Birbirimizi tanıma kaynaşma adına esnaf başkan buluşmasını çok önemsiyorum. Terme’de halkla birlikte muhtardan esnafa ve mahalle sakinine kadar her kesim ile toplantılar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Aynı bölgeye hizmet veren insanlar olarak sorunlarımıza karşılıklı çözüm getirelim. Biz her zaman esnafımızın yanındayız."

'YENİ SANAYİ SİTESİ, YENİ ÇEVRE YOLUNDAN SONRA YAPILACAK'

Terme Sanayi esnafının yol ve yeni sanayi sitesi ile ilgili sorularını cevaplayan Başkan Kul, "Kıştan yeni çıktık. Yol çalışmalarına başladık ve yollar yapılmaya devam edecek. İlçemizin birçok mahallesinde proje ve ihtiyaç durumlarına göre Büyükşehir Belediyemizle koordineli şekilde beton, stabilize ve asfalt yama çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca çevre temizliğinin daha iyi şartlarda yapılması amacı ile yol yıkama tankeri temin ettik. Bundan sonra yolları yıkayacağız. Yeni sanayi sitesinin yapılması ile ilgili olarak ta yeni çevre yolunun güzergâhının belirlenmesi önemli. Yol güzergahının belirlenmesinden sonra proje çalışmalarına başlayacağız." ifadelerini kullandı.

'İMARA UYGUN BİNALAR İÇİN SORUN YOK'

Esnafın imar ve inşaat ruhsatları ile ilgili sorularını da cevaplayan Kul, şunları kaydetti: "Göreve geldiğimiz günden bu yana imar sorununu çözmek için adımlar atıyoruz, görüşmeler yapıyoruz. Terme Belediyemizin imar yetkisi Büyükşehir'de, ruhsat verme yetkisi ise bizde. İnşaatlarla ilgili olarak geçmiş yıllardan gelen birtakım sorunlar mevcut. Ancak ruhsat şartı imara uygun olan binalar için herhangi bir sorun yok. Belediyemizce inşaatların durdurulduğu yönündeki söylentiler gerçeği yansıtmıyor. 2013 yılında 66 ruhsat verilmesine karşı olarak, 2014 yılında 118 yeni ruhsat verildi. Yanlış bilgilerle yanlış sonuçlara gideriz. Belediyemize gelin doğru bilgileri verelim."

Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın sorunların çözüm noktasında her zaman belediyenin yanında olacaklarını ifade ederek, "Sanayinin sorunlarını başkanımıza iletmek ve çözüme kavuşturmak için böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, kendisi de kabul edip geldi. Sorunlarımızı birlikte bir çözüme kavuşturmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.