Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bitki ürünlerinin korunması, kayıt işlemleri, bitkisel ürünlerinin ekiminin yaygınlaştırılması, satışı gibi konularda bilgilendirme çalışmalarını devam ediyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda ilçe müdürleri ve teknik personele, ''Bitki koruma ürünlerinin önerilmesi, Uygulanması, Kayıt işlemleri, Çevresel amaçlı tarım arazilerinin korunması projesi' hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziraat Mühendisi Özcan Demir, katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler verdi. Ziraat Mühendisi İsmail Karabulut ise 'Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması' projesini anlattı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer, 2014 yılında proje kapsamına dahil edilen Yozgat'ta anıza ekim, damla sulama sistemleri, ahır gübresi uygulamaları gibi toprak ve çevreye faydalı birçok konuda hazırlanıp, uygulamaya konulmak istenilen projelerin desteklendiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 'Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması' hakkındaki yönetmelik kapsamında, bu yılın ilk Bitki Koruma Ürünleri Bayilerine yönelik toplantısını da yaptı. Toplantının açılışında konuşan İl Müdür Yardımcısı Memiş, ''İlimiz tarımsal üretim ve tarım alanları bakımından ülkemizin önde gelen illerindendir. Özellikle hububat, baklagil ve şekerpancarı üretiminde ilk sıralarda yer almaktadır. Ülkemizde insan sağlığını ve çevreyi korumak, bitki koruma ürünlerinin doğru ve etkin kullanılmasını sağlamak için koordineli çalışmaya ihtiyaç duyulmakta ve sonuç alınabilmektedir. Bitki koruma ürünlerinin uygulanması ile ilgili olarak Bakanlığımız tarafından yayınlanan Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt Yönetmeliği uygulamaya konulmuştur. İl Müdürlüğümüzce konu ile ilgili çiftçi eğitim çalışmalarımız devam etmektedir.'' dedi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer'de, yıl içerisinde yapılan denetimlerde görülen eksiklikler hakkında bayilere neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verirken, tespit edilen eksikliklerin de giderilmesini istedi. Ziraat Mühendisi Özcan Demir de, katılımcılara, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki' yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeler ve değişiklikler ile bayilerin sorumlulukları ve uymaları gereken hususlar ile ilgili olarak bilgiler aktardı

26 bayi sorumlu müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer katıldı.