Borajet Havayolları, 45 ülkede 65 farklı havayolunun kullandığı ve yeni nesil jet olarak nitelendirilen filosundaki Embraer E-190 tipi yolcu uçaklarından birine ’Edremit’ adını verdi.

Uçağa ’Edremit’ adının verilmesi sebebiyle Kocaseyit Havaalanı’nda bir kokteyl düzenlendi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, törende yaptığı konuşmada, turizmin gelişebilmesi için havayolu ulaşımının çok önemli olduğuna işaret etti. Saka, "Bu anlamda ilçemizde bulunan Kocaseyit Havalimanı’ndan yurt içine düzenli olarak seferlerine devam eden Borajet Havayolları’nın filosunda bulunan Embraer E-190 tipi yolcu uçağına ’Edremit’ adını vermesinden büyük bir mutluluk duyduk. İlçemizin adının yolcu uçağına verilmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol başta olmak üzere, Borajet Havayolları’nın yetkililerine teşekkür ediyorum. Aynı duyarlığı ve desteği planlanan Havacılık Okulu için de bekliyoruz.” dedi.

Edremit Kaymakamı Abdulhamid Erguvan ise “Bugün bizim için mutlu bir gün. Borajet’in bir uçağının da ismi Edremit oluyor. Gördüğünüz bu havalimanı Türkiye’nin bir çok ilinde olmayan, yıllık kapasitesi 3 milyona yakın bir havalimanı. Daha önce 90 bindi, geçen yıl 206 bin yolcu geçti. Giderek artıyor. Borajet ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ise Edremit'in kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ilk ve bölgesel havayolu uçuşlarına Edremit ile başlandığını belirten Akol, "Küçücük bir pist. Bugüne geldiğimizde muhteşem bir havalimanı. Edremit’e bizim açtığımız yolda diğer havayolları geliyor ve onlar da uçuşlarına başlıyor. Uçaklarımızı değiştirdik. Turboprop uçaklardan dünyanın en gelişmiş bölgesel uçaklarını Türkiye’ye getirme gururu yaşıyoruz. Bu uçakların ilkine tabii ki Edremit ismini verecektik. Borajet Edremit dediği zaman akan sular duruyor. Mutlaka Edremit’i zamanında uçurmalıyız diyoruz. Uçaklarımızdan birinin Edremit ismini taşıması bizlere gerçekten gurur veriyor. Havacılık okulu projesine de destek olacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra apron sahasına geçilerek Edremit uçağı için isim töreni gerçekleştirildi. Uçağın isminin üzerindeki bandı Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ve Edremit İlçe Seçim Müdürü Fatma Dilara Kaya birlikte açtı. Ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra uçağı inceleme fırsatı buldu.