Büro Memur-Sen, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) ikramiyelerin ödenmemesi ve görevde yükselme sınavında 60 başarı puanını geçen personelin atamalarının yapılmamasına tepki gösterdi.

Büro Memur-Sen, kuruma resmi yazı göndererek ikramiyelerin ödenmesini ve atamaların biran önce yapılmasını istedi. İkramiyelerin 2011 yılında yayınlanan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırıldığını ancak Anayasa Mahkemesi’nin kararnamenin mali haklarla ilgili hükmünü 6223 yetki kanunu kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle iptal ettiğine dikkat çekti. İkramiyelerin ödenmesiyle ilgili kazanılan davaların da olduğunu kaydeden sendika, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı ve kazanılan yargı kararları doğrultusunda ikramiyelerin en kısa sürede ödenmesi gerektiğini vurguladı. Büro Memur-Sen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sınav yapılıp 60 başarı puanına göre atamaların yapıldığı sırada, Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliği'nde başarı puanının 70’e çıkarılması gerekçe gösterilerek 170 kişinin yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna ataması yapılmadı. Çerçeve yönetmeliği sınav duyurusundan yaklaşık 5 ay sonra tercihlere göre atamaların yapıldığı esnada yayınlanmıştır. Bilindiği gibi kazanılan haklar geriye doğru ilerlemez. Sendika olarak 170 kişinin yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna atanmama işleminin iptali için gerek bireysel, gerekse geneli ilgilendiren açtığımız davalarda yürütmenin durdurulması karar verilmiştir. Bu kararlar doğrultusunda 170 kişinin yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna atanması biran önce yapılarak mağduriyetlere son verilmelidir."