Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), firmaların uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa iş dünyasına 13,5 milyon dolarlık destek kazandırdı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yılsonuna kadar Bursa iş dünyasına sunulan Ur-Ge desteklerini 45 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

BTSO, Türkiye’nin 2023 hedeflerinde büyük öneme sahip olan Uzay, Havacılık ve Savunma ile Raylı Sistemler alanında başlattığı kümelenme faaliyetlerinin ardından her iki alanda geliştirdiği proje ile Ekonomi Bakanlığı’ndan da Ur-Ge desteği almaya hak kazandı. BTSO’nun projesiyle Uzay, Havacılık ve Savunma alanında 27, Raylı Sistemler alanında da 31 firma mevcut altyapılarını geliştirme, uluslararası pazarlarla temasa geçme ve söz konusu pazarlardaki konumlarını güçlendirme fırsatına sahip olacak.

BTSO’nun Ur-Ge desteği almaya hak kazandığı bir başka projesi ise Bebe-Çocuk Konfeksiyonu alanında gerçekleşti. Sektörde faaliyet gösteren 30 firmanın dâhil olduğu proje kapsamında bebe-çocuk firmalarının doğrudan ihracat yapabilmeleri ve kurumsal kapasitelerini artırmaları hedefleniyor. Bilindiği gibi Bursa, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’nin üretim merkezi konumunda bulunuyor.

Her proje için toplam 4,5 milyon dolara kadarlık kaynağın sunulduğu Ur-Ge programı ile firmaların eğitim danışmanlık giderleri ve tanıtım ile işbirliği kuruluşlarının proje bazlı giderleri destekleniyor. Bakanlık, söz konusu desteklerle proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak, işbirliği kuruluşlarının önderliğinde ihracat seferberliği başlatmayı hedefliyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uzay, Havacılık ve Savunma, Raylı Sistemler ve Bebe-Çocuk Konfeksiyonu alanında Bursa’ya 13,5 milyon dolarlık kaynak aktarılmasını sağladıklarını belirtti. Burkay, “Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak firmalarımızın markalaşması ve uluslararası alanda güçlü bir konuma ulaşmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda kentimize kazandırdığımız Ur-Ge desteklerinin firmalarımıza ve Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.