Bursa Tarım Fuarı'nı 46 ülkeden 286 bin 916 kişinin ziyaret ettiği, bunun traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağladığı bildirildi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan BURTARIM 2015, Bursa 13. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 8. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı, 13 – 17 Ekim 2015 tarihleri arasında TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Başarılı geçen fuarları değerlendiren TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “TÜYAP Tarım Fuarlarının gerek ziyaretçi sayısı, gerekse metrekare bakımından en büyük halkalarından olan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları bu yıl da sektörden beklediği ilgiyi gördü. 24 ülkeden 459 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salondan toplam 70 bin metrekare alanda hazırlanan fuarlar, 5 gün boyunca 46 ülkeden 286 bin 916 kişi tarafından ziyaret edilerek kendi ziyaretçi rekorunu kırdı.” dedi.

AVRUPA, AFRİKA, ASYA’DAN ALIM HEYETLERİ ORGANİZE EDİLDİ

Sektörün merakla beklediği fuarlar; TÜYAP yurtdışı ofislerinin etkili çalışmaları, TC Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile yurtdışından Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Beyaz Rusya’ya, İngiltere’den Kamerun ve Kosova’ya kadar birçok ülkeden gelen alım heyetlerine ev sahipliği yaptı.

Yurt içinden ise tüm bölgelerden 2000’e yakın otobüs organize edilerek ilgililerin ve profesyonellerin fuarda olması sağlandı. Fuarın ilk günü Filistin Tarım Bakanı Prof. HE Sufian A.S. Sultan son günü ise Arap Ülkeleri Turizm Bakanı Dr. Bandar Fahad Al - Fehaid fuarı ziyaret etti.

KOSGEB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile 14 Ekim Çarşamba günü Fuar alnında yurt dışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.