EWE AG’nin Türkiye’deki en büyük yatırımı Bursagaz, 2014 yılını değerlendirirken, 2015 hedef ve projelerini paylaştı. Bursagaz’ın 2015 yılı hedefinin 35 bin yeni abone ve 45 bin yeni kullanıcı olduğu bildirildi.

Crowne Plaza’da yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya gelen Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, yapılan projeler ve planlananlardan bahsetti. Toplantının ilk bölümünde dünya ve Türkiye’de enerjinin mevcut durumu değerlendirilirken, ikinci bölümünde ise 2014 yılı sonuçları, projeleri, finansal veriler ve gaz satışları paylaşıldı. Ayrıca 2015 yılı içerisinde planlanan projeler – hedefler lanse edildi.

Bursagaz’ın 2014 yılı için öngördüğü hedeflere ulaştığını ifade eden Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, "Geride bıraktığımız 2014 yılı Bursagaz için oldukça başarılı ve verimli bir yıl oldu. Sektöründe lider bir kurum olmanın verdiği sorumlulukla her zaman ülke yararını gözetecek çalışmalar içinde yer almayı bir görev addettik. Bu kapsamda enerji verimliliğine dikkat çekmek için kendi enerjisini üretecek genel müdürlük binamızın temelini attık. Yeni genel müdürlük binamız yaklaşık 1000 metrekare bitkilendirilmiş alandan oluşacak ve karbondioksit salınımı yüzde 30 oranında da azaltılmış olacak." dedi.

Geçen yıl yürüttükleri çalışmalarla birçok ödül aldıklarını anlatan Tola, Bursagaz’ın Great Place To Work kapsamında önce 3., 2014 yılında da Türkiye’nin en iyi 1’inci işvereni ödülünü aldığını hatırlattı. Aynı zamanda Avrupa’nın ilk 50 şirketi arasında yer alan tek Türk şirketi olarak adını yazdırdığını anlatan Ahmet Hakan Tola, uluslararası değerlendiriciler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda hak edilen IIP GOLD ödülünü de aldıklarını söyledi.

Her geçen yıl hizmet kalitesini sürekli artırarak sektöre öncülük ettiklerini dile getiren Ahmet Hakan Tola, 2015 yılı hedeflerini ise şöyle ifade etti: "Bursagaz olarak 2004 yılında özelleştirme ile BOTAŞ’tan aldığımız şebeke hatlarına göre o zaman Bursa’nın sadece merkezinde doğalgaz vardı ve 1650 kilometrelik bir şebekemiz vardı. Bugün ise Mudanya, Görükle ve 2014 yılı içinde yatırımını yaptığımız İznik Bursagaz’ın lisans alanı içine girdi. Bu gün itibariyle toplam şebeke uzunluğumuz 5 bin 500 kilometre, yani aldığımız şebekeyi yaklaşık 3,5 kat büyütmüş durumdayız. 2014 yılında ise yaptığımız toplam şebeke hattının tutarı 31.5 milyon TL’dir. 2015 yılında ise yapacağımız yatırımlar 35 kilometre yüksek basınçlı çelik pat yapacağız İznik ilçemiz için. Yapacağımız şebeke yatırımlarının toplam tutarı 29.2 milyon TL’dir. Ayrıca 2015 yılında 35 bin yeni abone ve 45 bin yeni gaz kullanıcı sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Bursagaz için 2015 yılı en az 2014 kadar başarılı bir yıl olacak."

Ayrıca 2015 yılının Eylül, Ekim ayı gibi İznik’e doğalgaz vermeyi planladıklarını anlatan Tola, Uludağ’a ise 2017 yılında doğalgaz vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.