Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, sandık sonuçlarının halkın uzlaşma istediğini açıkça gösterdiğini belirterek, “Huzur ortamının yakalanması için siyasi partilerimizin ortak bir noktada buluşması gerekiyor. İş dünyası olarak, ekonomik ilerleyişin sürmesi adına bu buluşmanın mutlak olduğu kanaatindeyiz.” dedi.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından 13. Sinerji toplantısı ve geleneksel iftar yemeği Bursa Merinos AKKM’de yapıldı.

İftar programında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, gelecek adına ümitli olduğunu kaydetti. Onur, BALKANTÜRKSİAD’ın 400 üyesiyle her yıl Türk ekonomisine milyarca dolar katma değer üreten önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.

Yola laf değil, iş üretme misyonuyla çıktıklarını belirten Başkan Aytuğ Onur, bu dönemde Türkiye için çok önemli olan milletvekili seçimlerinin de geride bırakıldığını belirterek, şunları söyledi: “Siyasilerle de diğer siadlarla da istişarelerimizde de hep sağduyu ve güven ortamına prim verdiğimizi zikrediyoruz. BALKANTÜRKSİAD olarak öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Demokrasinin en önemli unsurlarından olan sandık sonuçları bizlere halkımızın uzlaşma istediğini açıkça göstermiştir. Milletin iradesi her şeyin üstündedir. Ülkemizde sağduyu ortamının oluşması için atılacak adımların destekçisi olacağımızı açıkça ifade etmek istiyorum. Huzur ortamının yakalanması için siyasi partilerimizin ortak bir noktada buluşması gerekiyor. İş dünyası olarak, ekonomik ilerleyişin sürmesi adına bu buluşmanın mutlak olduğu kanaatindeyiz. Öncelikli konumuz hep ekonomik meseleler olmalı diye bir kez daha tekrar ediyorum. İşin özü ekonomide şimdiki konjöktürde hepimizin her zamankinden daha çok güven ve istikrara ihtiyacı olduğu bir gerçektir.”

Konuşmaları ardından yeni üyeleri plaketleri takdim edilirken, program Cemalnur Sargut’un sohbetiyle devam etti.