Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri İhale Komisyonun yaptığı toplantıda Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde bulunan 70 ha'lık Büyükorhan (Cuma) Baraj Gölü'nün ticari olarak avlanma hakkının ihale usulü kiraya verilmesine karar verildi.

Sazan balığı, tatlı su kefali ve kızılkanat balığı bulunan 70 ha alan içinde avlanabilir su ürünlerinin bulunduğu barajda tahmini 23 bin 792 liralık balık bulunuyor.

Baraj gölünü kiralama için yapılacak ihale 10 Eylül 2015 tarihinde saat 10,00'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılacak. İhale Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yatırımlarında İhtiyaç Duyulan Su ve Su Alanları ile Deniz ve İç Sulardaki Su Ürünleri İstihsal Hakkının Kiraya Verilmesi Hakkında yönetmelik kapsamında yapılacak.

Su ürünleri üretim yerindeki kuruluşların ihale saatine kadar başvurmamaları veya şartları taşımadıkları halde de yeni bir ihale bu kuruluşlara da açık olmak üzere yine aynı gün saat 10.30 'da tekrarlanacak. Baraj gölünün tahmini kiralara bedeli ise 3 bin 25 TL olarak belirlendi.