CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girmesini yeterli bir hedef olarak görmediklerini dile getirdi. CHP lideri, "Biz, insani gelişmişlik sıralamasında da ilk 20 ülkeden biri olmak istiyoruz. Türkiye şu an dünyanın en büyük 19. ekonomisi ama insani gelişmişlikte 69. sırada. Gencecik dinamik nüfusu, görkemli tarihi ve iyi konumu ile Türkiye bu yere layık değil." dedi.
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yokluk ve yoksullukla anılan bir ülke olmayı hak etmediğini de vurguladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Four Seasons Hotel’de yapılan Dünya İş Konseyi Liderler Zirvesi’ne konuk oldu. Sanayicilerin de katıldığı zirvede Kılıçdaroğlu, ilk olarak ekonomiye değindi. Dünyada bol likidite döneminin bittiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu ortamda devletler ve şirketler ve bireyler yeni dönemde daha dikkatli olmak durumunda." uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye 2014’te 5,5 milyar dolar yabancı yatırım geldiğine temas etti. Bu rakam ile dünyanın Türkiye’ye hukuki ve siyasi manada güçlü bir ileti verdiğini anlatan CHP Genel Başkanı, şunları ifade etti: "Ne yazık ki Türkiye gücünden ve imkanlarından tam olarak yararlanamıyor. CHP Genel Başkanı olarak benim Türkiye vizyonumda başarısızlığa yer yok. Ben, huzurla yaşanan, dünya ile rekabet edebilecek donanımlı bireyleri bulunan, üreten, ürettiren, yeni buluş ve fikirler ortaya koyan Türkiye istiyorum. Ben yatırımın önünde engeller çıkaran, girişime zincirler koyan, kendi emekçilerini yokluğa ve yoksulluğa mahkûm eden devlet yapısı değil; işleyen, çalışan, hayatı kolaylaştıran, insanlarını koruyan devlet istiyorum. Orta seviyede, orta gelir tuzağına kapılmış, her alanda vasat Türkiye asla istemiyoruz. Biz dünyanın gelişmiş ülkeleri ile yarışan bir Türkiye olmayı istiyoruz. Bizim için dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek yeterli bir hedef değil. Biz, insani gelişmişlik sıralamasında da ilk 20 ülkeden biri olmak istiyoruz. Türkiye şu an dünyanın en büyük 19. ekonomisi ama insani gelişmişlikte 190 ülke içinde 69. sırada. Gencecik ve dinamik nüfusu, görkemli tarihi ile ve iyi konumu ile Türkiye bu yere layık değil. Türkiye, baskı rejimi, insan haklarının ihlalleri, yoksulluk ve işsizlikle anılan ülke olmayı hak etmiyor."

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin siyasi ve ekonomik stratejilerini ise katılımcı demokrasi, rekabetçi ekonomi, üretken yatırım, ekonomik ilerlemelerden toplumu yararlandırmak, kalkınmadan elde edilen artıları korumak olarak sıraladı.
Zirvede katılımcıların 'Türkiye’nin gelir dağılımı nasıl dengelenir?' sorusuna da Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: "Vergi politikaları, kamu harcamaları, sosyal destek programları ile gelir dağılımı dengelenir. Bir ülkede çocuklar yatağa aç girmezse huzur bulursunuz. İşsizlik, yoksulluk, sefalet varsa o ülkede barış sağlayamazsınız. Temel amacımız mutlu ve huzurlu bir Türkiye; herkesin işinin aşının olduğu bir Türkiye. Devleti yönetenin akılcı politikaları ile sorunu çözersiniz. Yani vergi politikasını, bütçe politikasını, sosyal destek programını buna göre yaparsınız, yoksulların tamamını sosyal destek programına alırsınız. Ben, söz veriyorum 4 senelik CHP iktidarında Türkiye’de yoksulluk sıfırlanacaktır, kimse yoksul olmayacaktır."