Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Orta ve Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, sorumluluk alanlarında bu dönem itibariyle 230 bin üreticinin poliçe kestirdiğini bildirdi.

Sigorta bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının son haftasında çeşitli faaliyetlerle Sigorta Haftası kutlanıyor. Beş yıl önce başlatılan haftada üreticinin bilinçlendirilmesi için programlar ve eğitimler gerçekleştiriliyor. Yaşaroğlu, "Mevsimsel değişikliklerin neler getireceğini bilmediğimiz için çiftçi-üretici zarar kaybı yaşamamak için şimdiden tedbirini almalı ve ürünlerini sigortalatmalıdır." uyarısında bulundu. Sigorta priminin yarısı devlet tarafından karşılandığını dile getiren Yaşaroğlu, "Meyvelerdeki don teminatı priminin 3’te 2’sini devlet karşılamaktadır. Tüm üreticilerimize tarımsal sigortayı tavsiye ediyorum." dedi.

'ARICILIK DA ARTIK TARIM SİGORTASI KAPSAMINDA'

Arıcılara da seslenen Yaşaroğlu, "Değiştirilen kanun kapsamında artık bundan sonra arıcılık yapan üreticilerimiz de tarım sigortasından faydalanabilecek. Arıcılık yapan üreticilerimizin ödeyeceği primine devlet desteği sağlanacak. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı olan üreticiler bu imkândan faydalanacak olup, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, nakliye, sel ve su baskını gibi riskleri sigorta kapsamına alınmıştır. Bu nedenle arıcılar için de bu zarar kayıplarının ortadan kalkmasına fayda sağlayacaktır." bilgilerini verdi.