Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini söyledi.

Projenin ikinci etabını gerçekleştirdiklerini belirten Pehlivan, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz proje kapsamında 8 ailemize toplam 30 dekar modern sistem çilek bahçesi kurmuştuk. Bu modern bahçeler sayesinde işçilik maliyeti dörtte bir oranında azalırken, diğer yandan çiftçimiz dört katı oranında ürün artışı elde etmektedir. Bu sistem sayesinde geliri artan buna paralel oranda gideri düşen çiftçimizin yüzünün güldüğünü görmek bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Bu bir yıl içinde kurulan bahçelerden beklenenin üzerinde verim elde edilmesi üzerine yeni bahçeler kurma kararı aldık. An itibariyle 20'nin üzerinde proje yapıldı ve bahçeler kurulmaya başlandı."

Yeni projelere bayan çiftçilerin daha fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Pehlivan, ilk 2 yıl ödemesiz olmak üzere 6 yıl içinde eşit taksitlerle ödeme yapılacağını ve düzenle ödeme yapan çiftçilerden altıncı taksitin alınmayacağını  ifade etti.

-"Göksun önde gelen çilek üretim merkezlerinden biri haline gelecek"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise  Kahramanmaraş'ın tarımsal açıdan çok önemli bir hazineye sahip olduğunu kaydetti.

Kentin Nisan ayında başlan çilek hasadının ülke genelinde hiç olmayan bir dönemde devam ettiğini vurgulayan Emiralioğlu, "Kasım ayına kadar üretim yapma potansiyeline sahip, ekonomik olarak sürekli ve verimli ürün yetişen ender yerlerden biri Kahramanmaraş'tır. İklimi sayesinde sonbahara kadar çilek üretiminin olacağı Göksun'un ülke genelinde önde gelen çilek üretim merkezlerinden biri haline gelmesini hedefliyoruz."

Göksun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç'ın konuşmasının ardından, tüm teknik donanımlara sahip dünya standardında kurulan bahçelerin açılışı yapıldı, protokol üyelerince fidan dikildi.