Çin malı ve plastikler üzerine kaplama bebeklerin 'folklorik bebek' diyerek turistlere satılması, yöresel ürünlerin tanıtımına zarar veriyor.

Antalya Manavgat'ta folklorik bebek yapım öğretmeni Sehel Çavuş, çin malı bebeklerin üstleri kaplanarak turistlere fahiş fiyattan folklorik bebek diye satılmasının yöresel ürün tanıtımına zarar verdiğini, bunların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bir folklorik bebek yapımının bir hafta sürdüğünü belirten Çavuş, son zamanlarda Manavgat'ta turistlere Çin malı bu plastik bebeklerin satıldığını anlattı. Bir folklorik bebek öğretmeni olarak 7 bölgeye özgü folklorik bebek yaptığını anlatan Çavuş, "Bir yöresel bebeği ortalama 7 günde yapıyorum. Folklorik bebek, emek isteyen bir iş. Folklorik bebekler bizim kültürümüzü tanıtıyor. Turistler bölgemizde aldığı folklorik bebeklerle ülkemizdeki 7 bölgeye ait yöre giysileri ve müzik kültürümüzü tanıyor. Folklorumuzu, halk oyunlarımızı, asırlık giyim ve Yörük kültürümüzü tanıyor. Çin malı plastik bebekleri üstleri bezle kaplanarak folklorik bebek diye turistlere satılması emek hırsızlığı yanı sıra kültürümüzün yanlış tanıtılmasına neden oluyor. Folklorik kültürümüzün yanlış tanıtımına müsaade edilmemeli." diye konuştu.