CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, Karşıyaka ve Balçova ilçelerinde kişiye özel parsel düzenlemeleri yapıldığını belirterek, “Baraj havzasına imar izni demek, İzmirlilere biyolojik savaş açmak demektir. Danıştay bu günaha ortak olmamalıdır.” dedi. AK Parti’lilerin, düştükleri yerden bile rantla kalktığını öne süren Çıray, “AKP adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu, görev yapmaya ve bizimle birlikte İzmir’in su havzalarını korumaya davet ediyorum.” dedi.

İzmir’de parsel bazında imar değişiklikleri yapıldığına dikkat çeken ve AK Parti’nin çağdaş bir şehircilik anlayışı içinde İzmirlilerin hepsine rant sağlamak yerine, bir gruba rant sağlamasının ne demek olduğunu İzmirlilerin dikkatine sunduğunu söyleyen Milletvekili Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin raporu çok dikkate değer. Raporda, Balçova-Karabağlar ilçe sınırında, Uzundere'nin batısında, Balçova Belediyesi sınırları içinde orman alanları yapılaşmaya açılıyor. Ayrıca Balçova İçme Suyu Barajı Koruma Havzası sınırları içindeki tek bir parsele yönelik değişiklik yapılarak bu alana da imar izni veriliyor. Karşıyaka sırtlarında, onaylı alt ölçekli planlarda rekreasyon alanı olarak belirlenmiş bir bölgede, tek bir parselde kişiye özel çıkar sağlamaya yönelik yapılmış olan düzenleme de benzer bir rant artışı getiriyor deniyor.”

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ise ayrıcalıklı imar verilen alanların 4.2 milyon metrekareyi bulduğunu ve yaklaşık 10 Kültürpark kadar büyüklüğe eşit olduğunu, Balçova’daki alanın ilavesiyle bunun 15'e çıktığını açıklamıştı.