Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar klima satışlarının patlama yapmasına sebep oldu. Klima satışları geçen yılın ilk yedi ayına göre yüzde 82 artarken, en çok klima satışı ise temmuz ayında yapıldı. En çok klima satan ilk üç il ise İstanbul, İzmir ve Antalya oldu.

İnternet üzerinden birçok satış yapan sahibinden.com 2015 yılı klima ilan ve ortalama satış rakamlarına ilişkin verilerini açıkladı. Verilere göre, yılın ilk yedi ayında gerçekleşen klima satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 82 arttı. Klima fiyatları ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 8 oranında artarak ortalama 700 TL oldu.

En çok klima satışının yapıldığı ay ise Türkiye genelinde çöl sıcaklarının yaşanmaya başladığı temmuz oldu. 2015 Temmuz ayında klima satışları, yaz sıcaklarının bastırmasının da etkisiyle haziran ayına göre yaklaşık yüzde 50 oranında arttı.

EN ÇOK KLİMA SATILAN İLK ÜÇ İL

Sahibinden.com verilerine bakıldığında en çok klima satışının gerçekleştiği il İstanbul oldu. İstanbul’u sırasıyla İzmir, Antalya, Ankara ve Adana izledi. Satışlarda, tüketiciler tercihlerin enerji tasarrufu yüksek A sınıfı klimalardan yana kullandı. Geçtiğimiz yıla oranla A sınıfı klimaların satışı yüzde 81 oranında arttı.