Renault ve Tofaş’ın ardından işçilerin zam talebiyle üretimi durdurduğu Coşkunöz'de dün geceden itibaren üretim yeniden başladı. Coşkunöz tarafından yapılan yazılı açıklamada bin 600 çalışanın işbaşı yaptığına dikkat çekildi.

“Coşkunöz Metal Form’da karşılıklı sağduyulu adımlar neticesinde üretim başladı” denilen yazılı açıklamada, 60 yıllık köklü geçmişi ile otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Coşkunöz Metal Form’da üretimin 20 Mayıs itibariyle başladığı belirtildi.

Açıklamada şöyle şu ifadelere yer verildi: “Türkiye otomotiv sektöründe yaşanan ve ülke ekonomisine önemli ölçüde etki eden bu süreç sonrasında üretim tekrar başladı. Süreç içerisinde çalışanlar ile toplu görüşme yoluyla durum özeti, isteklerinin sanayimize ve şirkete olan tesiri, çalışanlar açısından doğuracağı etkiler anlatılmıştır. Ardından çalışanların kendi değerlendirmelerini yapmaları talep edilmiştir. Olumlu karşılanan bu diyalog ardından üretim faaliyetleri 20 Mayıs 2015 akşamı itibariyle tekrar başlamıştır.”