Adana’da düzenlenecek ve Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifler Birliği’nin(ÇUKOBİRLİK) ev sahipliğini yapacağı Çukurova Tarım Fuarı 16 – 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlk defa bir fuara ev sahipliği yapacak ÇUKOBİRLİK, 1940 yılından bu yana tarıma ve çiftçiye sunduğu destekler ile tarım sektörünün önemli hizmet sağlayıcılarından. 22 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık sergileme alanı ve 80 dönüm uygulama tarlasına sahip ÇUKOBİRLİK, bölgenin en önemli tarım fuarıyla ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Uygulama tarlasında değişik tarım ürünleri ekimi gerçekleştirilirken, fuarın ilk gününden son gününe kadar başta traktörler olmak üzere, pek çok tarım alet, ekipman ve mekanizasyonun çalışma şekilleri 80 dönüm uygulama tarlasında ziyaretçilere sergilenecek.

KOSGEB tarafından da desteklenen ve 250 firmanın katılacağı Çukurova Tarım Fuarı’nı, Adana ve Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden 50 bin çiftçinin ziyaret etmesi bekleniyor.