Hatay’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından yeni kurulan ilçeler arasında yer alan Defne ilçesinde yeni sanayi sitesi kurulması için görüşmeler sürüyor.

Defne Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Sunday Balıkoğlu ile görüştü. Defne ilçesinde yapılması planlanan küçük sanayi sitesi kuruluşunun ön planda olduğu görüşmede, Başkan Yaman sitenin kurulabilmesi için öncü olmayı hedeflediklerini söyledi. İlde faaliyetlerini sürdüren birçok işletmenin bir araya toplanacağı esnaf ve işletme sahiplerinin daha rahat ortamda çalışıp üretim yapmasını sağlamak üzere çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Yaman, ekonomiye katkı verecek bu site için çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Küçük sanayi sitesinin kuruluşu ile ilgili mevzuat hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Sunday Balıkoğlu ise “Kurum olarak küçük sanayi sitesinin kuruluş aşamasında üzerimiz düşen görevleri titizlik ve süratle yerine getiririz, önceki tecrübelerin paylaşılması konusunda şahsım ve çalışma arkadaşlarım olarak destek sağlamaktan da ayrıca memnuniyet duyarız.” ifadelerini kullandı.