Skandallarla anılmaktan bir türlü kurtulamayan Frankfurt merkezli Deutsche Bank’ta bir olay daha yaşandı. Bankanın Moskova merkezindeki bazı çalışanların yaklaşık 6 milyar doların Rusya’dan kanunsuz bir şekilde çıkmasını sağladığı iddia ediliyor. Reuters Haber Ajansı’na göre banka yaptığı kara para aklamayla ilgili iç soruşturmada 2011-2015 yılları arasındaki işlemleri mercek altına alıyor. Konuyla ilgili Reuters’e açıklamada bulunan Deutsche Bank yetkilisi, Moskova merkezindeki bazı yatırımcıların işlemlerini askıya aldıklarını ve şirket içi soruşturma yürüttüklerini belirtti.

Rusya’da en büyük yatırım bankasına sahip, Moskova ve Petersburg’ta yaklaşık binden fazla çalışanı olan Deutsche Bank ayrıca olaydan dolayı üç banka çalışanının da işine son verildiğini duyurdu. Deutsche Bank’ın iç soruşturmayla ilgili, Avrupa Merkez Bankası’nın yanı sıra Alman, İngiliz ve ABD’nin BaFin, FCA ve DFS gibi denetim kurumlarını bilgilendirdiği bildirildi.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank geçtiğimiz Nisan ayında ABD ve İngiltere denetim kurulları tarafından faiz oranı karşılaştırmalarında oynadığı gerekçesiyle 2,5 milyar dolarlık rekor seviyede bir cezaya çarptırılmıştı, bunun yanısıra geçtiğimiz üç sene içerisinde davalara 7,1 milyar euro para ödemek zorunda kalmıştı. Herşeyi geride bırakmak için geçen aylarda hissedarlarını tatmin edecek yeni bir strateji sunmaya çalışan Deutsche Bank’ın yöneticisi Jürgen Fitsch ve bankanın eski yöneticileri Leo Kirch’in davada yalan ifade verdikleri gerekçesiyle hâkim karşısına çıkmıştı.