Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın Eşbaşkanları Anshu Jain ile Jürgen Fitschen görevlerinden istifa edeceklerini açıkladı. Banka, ikilinin yerine ise eski UBS çalışanı, İngiliz John Cryan’in geçeceğini duyurdu. Pazar günü Deutsche Bank’tan yapılan yazılı açıklamada “Deutsche Bank Denetleme Kurulu bugün olağanüstü bir toplantıda 1 Temmuz 2015'ten geçerli olmak üzere Eşbaşkan pozisyonuna John Cryan'ı atama kararı aldı.” denildi. Deutsche Bank, Jain’in, 30 Haziran 2015’te görevini bırakacağını açıklarken, Denetleme Kurulu’nun kendisine Ocak 2016’ya kadar danışman olarak kalmasını teklif etti.

Kurul, ayrıca, yumuşak bir geçiş sağlamak için Fitschen’in 2016 yılının mayıs ayına kadar görevinin devam ettirmesini istedi. Anshu Jain ve Jürgen Fitschen’in onlarca yıllık katkılarından dolayı teşekkür eden Deutsche Bank Denetleme Kurulu Başkanı Paul Achleitner “Erken istifa kararları bankanın çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koyduklarını etkileyici şekilde gösteriyor." şeklinde konuştu. Yeni Başkan Cryan ise Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu dile getirdi.

Uzmanlara göre geçmiş yıllarda ki bankanın hukuki sıkıntılarının artması, kar tahminlerinin tutmaması ve geçen ay açıklanan birçok şubenin kapatma kararı eş başkanlarını istifaya sürükledi. Özellikle, en son yaşanan 6 milyar dolarlık kara para aklama olayı istifa sürecini daha da hızlandırdığını belirtiliyorlar.