2007 yılından beri sadece 200 diplomalı Yaşlı Bakım teknikerleri ancak iş bulabildi.  Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi buradan mezun olan gençlere sahip çıkmalı.  Huzurevleri, Sağlık Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bakıma muhtaç yaşlılara verilen hizmetler birimlerinde bu eğitimli gençleri istihdam etmeli” dedi.
         
Yaşlı bakım teknikerleri derneği, Kahramanmaraş il temsilcisi Elif Akar yapmış olduğu açıklamada; “Kahramanmaraş sütçü imam Üniversitesi sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu yaşlı bakım hizmetleri bölümü, mesleğinde uzmanlaşmış evde yaşlı bakım teknikerleri yetiştirilmektedir. Yaşlı bakım hizmetleri dünyada insan haklarının gelişimine paralel olarak son yıllarda ülkemizde’ de hızlı bir değişim sürecine girmiş fakat hak ettiği itibarı görmemiştir. Yaşlı bakım hizmetleri alanında yetişmiş nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 2005 yılından itibaren üniversitelerin meslek yüksekokulu sağlık hizmetleri bünyesinde evde yaşlı bakım programı açıldı ve nitelikli personel yetiştirmeye başladı.
     
2007 yılında ilk mezunlarını vermeye başlayan bölüm yoğun ilgi ve talep görüyor; Özellikle Avrupa üniversitelerinin gözbebeği olan yaşlı bakım hizmetleri teknikerleri, ülkemizde 8 yılda 200 atama yapıldı.” Bu vahim bir durumdur, acı veren diğerbir yönü ise yapılan atamalarda yaşlı bakımı teknikerlerinden hemşirelik hizmeti yapmaları beklenmektedir. Ülke genelinde yapılan 200 atamanın büyük bir oranı devlet hastanelerine yapılmıştır. Ne acıdır kendi işimizi kamuda yapamadığımız gibi özel sektörde de hasta ve yaşlı bakım teknikerleri olarak tanımıyoruz.”
     
Hâlbuki kamuya ait yüzlerce yaşlı bakım tesisleri var, buralarda bizim yerimize ilkokul, ortaokul ve lise mezunu arkadaşlara iki aylık bir eğitim verilerek, şirketlerin bünyesinde iş veriliyor, bizim yerimize istihdam sağlanıyor. Sormadan geçemiyorum madem böyle yapılacaktı neden bu bölüm açıldı ve nitelikli teknikerler yetiştirildi. Binlerce arkadaşımızın umut kapısı olmasına rağmen gerek devlet gerekse özel sektör yaşlı bakım teknikerleri çalıştırmak istemiyor. Sağlık bakanlığı ve Aile ve sosyal politikalar bakanlığı üstüne düşen görevi yapıp bizleri tanımasını istiyoruz” dedi.
   
Akar, “Devletimiz şefkat elini hasta ve yaşlılarımıza uzatıyor, fakat yanlış politikalarla uzanıyor, yaşlı bakım teknikerleri aracılığıyla yapılması gereken hizmetler, aile fertlerine ya da iki aylık eğitim almış, sıradan vatandaşı taşeron eliyle görevlendiriyor.  İlgili Bakanlığımız aile fertlerinin birer tekniker nazarında değerlendirmesi, nitelikli çalışmamız gereken kimi kurumlar, taşeron eliyle verdikleri hizmetler neticesindeistenmedik sıkıntıları doğuyor. “Bilinmelidir ki yaşlının sürekli yanında kalan kişi, yaşlının depresyonda olduğunu anlayamaz, yaşlının içinde bulunduğu durumuyaşlılık hallerinden olduğu kanaatinde olacağı,iki aylık eğitim verilerek göreve getirilen işçinin ’de bilimsel ve teorik olarak gereğini yapamayacağı aşikârdır.” Tabi dikkat çektiğim husus gibi onlarca problemin yaşanması muhtemeldir.
     
Halbuki bu alanda yetişmiş teknik personeller olarak hastanın yaşam kalitesini yükselten, hastanın psikolojik yapısının tanıyabilen, günlük bakımını yapabilen, fizyoterapi ve meşguliyet terapisiyle hastayı sosyal hayata bağlayan tıbbi tedavilerini yaptırıp, takibini sağlayan, gerektiğinde ilkyardım yapabilecek düzeyde hizmette her zaman hazır olan yetişmiş tekniker kadromuz var. Diyen Akar” İlgili bakanlıklar binlerce genci tanımayınca özel sektörde bizi tanımıyor, fakat gün geçtikçe tüm üniversitelerde bu bölüm açılmaya devam ediyor. Görülmesi gereken konu diplomalı işsizler olarak sokaklarda iş arayan tekniker sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. 
   
Bu itibarla ilgili bakanlıklar bizi tanıyana kadar hiç olmazsa Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi, merkez ilçe belediyeleri ve ilçe belediyelerimiz, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttükleri projelerde bizleri istihdam etmelerini bekliyoruz” dedi.