Yıldız, bir otelde düzenledikleri toplantıda, her işin başının istatistikler olduğunu belirtti.

İstatistiklerden sağlanan verilerin işlenmesiyle bilgi haline, bilginin de incelendiği zaman fikir haline geldiğini, fikir işlendiğinde ajansın projeye dönüştürdüğünü dile getiren Yıldız, kalkınma ajanslarının önemine vurgu yaptı. Ajanslarının Türkiye'de daha önce bulunmadığını, dünyada ise ikinci dünya savaşından sonra Avrupa ülkelerinde başlayıp, bunların da kendi içerisinde dönüşüp daha mikro ekipler haline geldiğini anlatan Yıldız, fakat ajansların kuruluş aşamasında devletin hükmü altında çalışan kalkınma birimleri olduğunu söyledi.

Türkiye'de 26 kalkınma ajansı bulunduğunu anımsatan Yıldız, bu ajansların yapılanmalarının bir ilden azami 6 ile kadar olduğunu kaydetti. Yıldız, şöyle devam etti:

"Kalkınma ajansları devlet kurumlarıdır. Devletin özel sektör mantalitesine sahip, gerek dinamizm olsun gerek çalışma esnekliği olsun, gerekse de toplumun tüm kesimlerine ulaşıp toplumun tüm sahip olduğu disiplinleri hep beraber katelizör etkisiyle ortak paydada yani bölgenin gelişmesini ilerlemesini hızlandırmak için çalışmaktadır. Bölgemizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Her şeyin başı planlamadır. Ülkemizde her beş yılda bir kalkınma planları yapılır. Türkiyemizde 10. Kalkınma Planımız 2013 - 2018 yıllarını hedeflerken bölgelerde ise tüm ajansların rehberi tüm faaliyetlerdeki pusulası bölge planlarıdır."

Toplantıya, DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı ile DOĞAKA Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu ve basın mensupları katıldı.