İnşaat sektörü, doların rekor artışına rağmen umutlu ve moralli. Sektörün önde gelen isimlerinden Ege Yapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Doların belli bir sınırda sabitlenmesi ile yatırımların artacağını öngörüyoruz.” dedi.

Kabadayı, konut alımında devlet yardımının da üretim ve satışlar adına olumlu olacağını vurguladı.

Kabadayı, basın toplantısı ile sektörü yorumladı, ayrıca Ege Yapı Group’un yeni yatırımlarını açıkladı. İnanç Kabadayı, bu sene 1 milyar 350 milyon lira değerinde iki projeye başlayacaklarını bildirdi. Projelerin yerini Kâğıthane ve Yedikule olarak ilan etti. Kabadayı, Kâğıthane’de 550 milyon lira tutarlı karma kullanımlı projenin ön satışa sunulacağını belirterek, şunları ifade etti:


‘’ Levent, Beşiktaş, Taksim ve Mecidiyeköy gibi İstanbul’un önemli yerlerine yakınlığı ile bilinen; E-5, TEM gibi ana arterlere gitmenin kolay olduğu yeni projemiz; konut, ticari üniteler ve sosyal yaşam alanlarından teşekkül edecek.’’

Kabadayı, Yedikule projesinin de İstanbul’un tarihi, kültürü ile yakın irtibatlı olduğuna işaret etti.

Ege Yapı Group; EPP ortaklığında, Emlak Konut ve TOKİ teminatında Bağcılar’da hayata geçirdiği Batışehir projesinde bulunan 3 bin 266 adet konuttan yüzde 80’ini sattı. 2 bin 262 dairenin maliklerine sunulduğu projede 2014’te 120 adet dükkânın bulunduğu 1 kilometre alan ihale edildi; 5 saat içinde 150 milyon liralık satışı yapıldı. 80 adet dükkân ortalama yüzde 30 değer artışı ile 600 bin lira ila 7 milyon 170 bin liradan alıcı buldu.

Shangri La-Bosphorus’ta yapılan basın toplantısında Ege Yapı Group Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy ise firmanın bir diğer önemli projesi Pega Kartal’ın yeni kampanyası hakkında şunları dile getirdi:

‘’Kartal’da hayata geçirdiğimiz Pega Kartal projesinde Adalar ve Marmara Denizi’ni gören 200 rezidans, 35 home-office ve 11 dükkan yer alıyor. Projenin şu an yüzde 65’inin satışını yaptık. Sene sonunda maliklerine vereceğimiz projemizde yatırımcılara kaçırılmayacak bir teklif sunuyoruz. İstanbul’un yeni yaşam alanında uygun fiyatlardan ve ödeme planlarından ev ya da ofis almak için yeni bir kampanya ortaya koyduk. Bu kampanyada konut alıcılarına finansman yardımı ile bir formül öneriyoruz. Kampanyayı örneklerle biraz daha açacak olursak. Bu finansman modelinin 380 bin liralık dairenin 247 bin liraya yatırımcıları ev maliki yaptığını belirtebiliriz. Örneğin sene sonunda 380 bin lira tutarında bir daire aldığınızda dairenin peşinatını 3 senede 3 taksitle ödüyorsunuz. Ege Yapı Group’un aylık 2 bin lira finansman yardımını ise hemen almaya başlıyorsunuz. Banka kredisi kullananlar 18 ay banka kredisi tutarlarını bu finansman yardımı ile ödüyor. 18 ay sonunda ise projenin tamamen doluluğa ulaşması ile birlikte yatırımcılar dairelerini kiraya vererek kalan aylık ödemelerini kira getirilerinin karşılamasını mümkün kılabiliyor. Bu sayede yatırımcılar, modern mimarisi ile ön plana çıkan Pega Kartal’dan 380 bin liralık bir daireyi 247 bin liraya alma imkânı elde ediyor.”