CHP Bursa milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, asgari ücretler çalışanların yaşadıkları sıkıntıların son bulacağını söyledi.

Tekstil işçileri ile bir araya gelen Dr. İrgil, işçilerin çalışma koşulları ve aldıkları ücretler konusunda yaşadıkları sıkıntının bir Türkiye gerçeği olduğunu belirterek, “Bunun değişmesi gerek.” dedi.

Dr. İrgil, CHP’nin seçim beyannamesinde asgari ücretlilere verdiği sözleri hatırlattı. İşçilerin yaşadıkları darboğazdan kurtulmaları için CHP’nin ekonomik planlarına dikkat çeken Dr. İrgil, “Çalışanların aileleriyle birlikte insanca yaşayabilecekleri bir ücretten söz ediyoruz. Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldırarak asgari ücreti aylık net 1500 TL’ye yükselteceğiz. Asgari ücret, her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak.” diye konuştu.

İşçilerin sorularını da yanıtlayan İrgil, 7 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkat çekti. Dr. İrgil şunları söyledi: “Kime oy verirseniz verin ama önyargılı olmayın. Sizi kim daha iyi temsil edebilir, bunu düşünün. Bu seçimde Ak Parti seçmeni de kendi partisini uyaracak bir tutum sergilemeli.”