GAZİANTEP (AA) - Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2015, 8 Şubat 2015 tarihinde kapılarını açmaya hazırlanırken fuara Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri adeta çıkarma yapacak. 

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden (GAİB) yapılan açıklamaya göre, Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun (MBTG) stant açacağı fuara, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, uluslararası fuarların ürünlerin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü arttırmak için büyük önem taşıdığını vurguladı. 

2015'in en büyük uluslararası gıda fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood 2015'e Gaziantep'ten 20 firmanın katılacağını Türkiye genelinden ise fuarda 128 markanın stant açarak dünya markalarıyla buluşacağını belirten Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Dünya genelinde 87 ülkeden 4 bin 200 şirketin katılacağı fuar, sektörel gelişimlerin gözlenebilmesi açısından da büyük önem taşıyor. Birliklerimiz bünyesinde faaliyet gösteren Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği fuara birer heyetle katılırken, MBTG fuarda stant açarak tanıtımını üstlendiği ürünlerle ilgili hazırlanacak olan yöresel yemekleri konuklara ikram edecek. Söz konusu fuarlar sadece ürünlerimizin tanıtımı ve pazarlanması için değil aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı için büyük önem taşımaktadır."