Kampanya dâhilinde, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ekmek israfının önlenmesi amacı ile okullarda ve toplu tüketim yerlerinde bilgilendirme toplantıları yapılıyor. TV ve Radyo programları ile de desteklen kampanya ile ilimizdeki ekmek israfının düşürülmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca "Ekmek İsrafını Önleme" ile ilgili ilimiz merkez Gazi Ortaokulunda Öğrencilere eğitim düzenledi.

Eğitimde örgencilere kampanya hakkında bilgi verilerek, ekmek israfının nasıl önleneceği, evlerde alınacak tedbirler, ekmeği muhafaza yöntemleri, bayat ekmeğin değerlendirilme teknikleri konularında öğrencilere eğitim verildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, ”˜Kampanya kapsamında okullarda, pansiyon ve yurtlarda, toplu tüketim yerlerinde eğitim ve yayım çalışmaları yaparak ilimizde ekmek israfını önlemek istiyoruz' dedi.

Gazi Ortaokulu öğrencilerinin ilgi ile dinlediği eğitim, öğrencilerin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile son buldu.

Ekmek İsrafını Önlemek İçin Evlerde Neler Yapılabilir
- İhtiyaçtan fazla ekmek alınmamalı
- Ekmekler dilimle tüketilmeli
- Uzun süre saklama amaçlanıyorsa poşetlenerek derin dondurucuda saklanmalı
- Kuruyan ekmekler israf edilmemeli, içerisinde az miktarda su kaynayan tencerenin üzerine yerleştirilen süzgeç üstüne konularak, yumuşatılmak sureti ile tüketilmeli
- Bayatlayan ekmekler galeta unu veya kurutulmuş ekmek içi şeklinde çeşitli yemek ve pasta yapımında kullanılmalıdır.