Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bana televizyon ekranlarında konuşan kriz tellalları bir tane gerekçe söylesinler. İlla, 'Kriz çıkacak.' diyor. Krizlerde kalasın e mi. Kendi kendinin krizinde kalasın da kefen parasını bulamayasın." dedi.

Bakan Zeybekci, Swiss Otel İzmir'de düzenlenen, AK Parti 51. İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Şırnak'ta şehit olan Abdülkadir Pekdaş'ın İzmir’de oturan babası Celal Pekdaş ve iki kardeşi de toplantıda yer aldı. Acılı babanın salonda anons edilmesi üzerine, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atıldı.

Konuşmasında CHP’ye sert eleştirilerde bulunan Zeybekci, “CHP’nin tek mantığı, diğerinin başarısız olmasıdır. Kendinin başarılı olmasıyla ilgili bir şeyleri yoktur. Tek dertleri AK Parti başarılı olmasın, yapamasın. 'AK Parti insin, biz çıkalım' değil. 'İnsin, biz de bir şeyler yapalım'. Yapmak, proje geliştirmek, başarılı olmak diye bir dertleri yok. Mantık ve genetiklerine aykırıdır. Son dönemde bedduacılarla biraraya geldiler. Türkiye harap olsun, ekonomik krizlere kalsın diye dua ediyorlar.” dedi. Türkiye'nin eskiye dönmesini isteyenler olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “Türkiye'nin IMF'ye muhtaç olmasını istiyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'le görüştüğünü, dışarıdan Ekonomi bakanlığına razı olduğunu söylemedi mi? Derviş, Türkiye'nin yeniden Dünya Bankası'ndan gönderilen, yeniden faizlerin tahsilat memuru olmak için hazır bekliyor. İstiyorlar ki kriz olsun, Türkiye namerde muhtaç olsun.” diye konuştu. Doların Türk Lirası karşısında artması için geçerli bir gerekçe olmadığını, doların İngiliz Sterlini ve Japon Yeni karşısında da değer kazandığını vurgulayan Zeybekçi, "Doların artışıyla ilgili bir gerekçe yok. Bana televizyon ekranlarında konuşan kriz tellalları, bir tane gerekçe söylesinler. İlla, 'Kriz çıkacak.' diyor. Krizlerde kalasın e mi? Kendi kendinin krizinde kalasın da kefen parasını bulamayasın." şeklinde konuştu.