İSTANBUL (AA) - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, İstanbul Başakşehir Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumunun yapıldığını bildirdi.

Emlak Konut GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, söz konusu ihalenin ilk oturumunun bugün saat 14:30'da yapıldığı, ihalede 41 farklı yüklenici firmanın, 20 ayrı ortak girişim grubu oluşturarak teklif verdiği ifade edildi.

İsteklilere ait teklif zarfları içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin pazarlık ve açık artırma bölümünü içeren 2. oturumunun ileriki bir tarihte yapılacağı kaydedilen açıklamada, bu oturuma ilişkin tarih ve saatin bildirileceği belirtildi.

İhalede 75 milyon lirayla en yüksek teklifi, Egemen İnşaat-Durmaz İnşaat İş Ortaklığı ile Artaş İnşaat verdi. Satış toplam geliri için en yüksek teklifi ise 500 milyon lira ile Mustafa Ekşi İnşaat - YP İnşaat - Muhammet Gümüştaş Çimento Hazır Beton Nakliyat İnşaat - Aydur İnşaat İş Ortaklığı'ndan geldi.