Forbes Ortadoğu tarafından 2015 için hazırlanan dünyanın en zengin 100 Arap vatandaşı sıralamasında, ilk sırayı Suudiler aldı. Listeye Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) dört aile girdi.

İlk sırayı 22,6 milyar dolarlık servetiyle Prens el-Velid Bin Talal el-Suud aldı. Zengin prensi Joseph Safra ve Muhammed el-Amudi takip etti. Hem sayı hem toplam servet bakımından 41 kişi ile Suud vatandaşları, listede başı çekti. Suudi zenginlerin büyük kısmının perakende sektöründe olduğu kaydedildi.

Sıralamada BAE’den 6,4 milyar dolarlık servetiyle Abdullah bin Ahmed el-Gureyr ve ailesi dördüncü oldu. Bankacılık, inşaat ve gıda gibi birçok sektörde faaliyet gösteren el-Gureyr, Forbes’in 2015 küresel milyarderler listesinde de 305’ten 220’inci sıraya yükselmişti.

Yine Emirlikler’den 6,2 milyar dolar ile Macid el-Futeym altıncı sırada bulundu. Listede onuncu sırada Gureyr ailesinden 3,4 milyar dolar ile Seyf el-Gureyr ve ailesi yer aldı. Abdullah el-Futeym ise 3,2 milyar dolar ile 13’üncü oldu.

Mısır, Lübnan, Fas ve Cezayir’den de zenginlerin sıralandığı listeye, Lübnanlı elmas tüccarı Robert Muavad 1,5 milyar dolarlık servetiyle ilk defa girdi.

Araştırmaya göre en zengin 100 Arap vatandaşının toplam serveti 174,37 milyar doları buluyor ve bu rakam düşen petrol fiyatlarına rağmen geçen yıla kıyasla 8,3 milyar dolar daha fazla. Milyarder sayısı geçen yıla kıyasla dört kişi daha arttı ve 49’a ulaştı.

Forbes’in milyarderler listesinde ise toplam bin 826 milyardere yer verildi ve bu kişilerin serveti 7,05 trilyon dolar olarak tahmin edildi. Serveti 79,2 milyar doları bulan Bill Gates, 16 yıldır listenin başında yer alıyor.