Enka’ya bağl Enka TC Genel Müdürü Murat Duran, Rusya’nın büyük pazar olduğunu ve yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Duran, Moskova’nın merkezine yakın alanda 500 milyon dolardan fazla bir yatırımla “Kunstevo Plaza” adlı çok fonksiyonlu AVM ve iş merkezini açtıklarını belirtti.

Duran, “Yatırımlarımıza devam edeceğiz. Tabii kriz var. Ama bu bizim Rusya’da yaşadığımız üçüncü veya dördüncü kriz hatta. Biz Enka grubu olarak, daha Sovyetler dağılmadan buradaydık. Kriz ortamında piyasalar çalkantılı oluyor. Ama her kriz yanında fırsatları getiriyor. Biz olaya öyle bakıyoruz. Kuntsevo Plaza son projemiz değil. Yatırımlara devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde hemen hemen bu projeye benzer başka bir projenin temel atma törenini yapacağız. Biz Enka grubu olarak Rusya’ya inanıyoruz. Bu pazarda iş imkanı olduğunu ve fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. O yüzden yatırımlara devam diyoruz.” dedi.

Rusya’nın diğer bölgelerinde de yatırım ile ilgili planları değerlendirdiklerini belirten Enka TC Genel Müdürü, “Enka inşaat olarak da Rusya’da projelerimize devam ediyoruz. Ama son 1-2 yıldır yoğun olarak Moskova’da gerçekleştirmemiz gereken projelerle uğraşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya’ya yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarına tavsiyelerde de bulunan Duran, “Değerli Türk iş adamlarımıza öncelikle Rusya’ya inanmalarını, burasının çok büyük bir pazar ve fırsatlar ülkesi olduğunu bilmelerini, çalışkan ve dürüst olmalarını önerebilirim. Gerçekten de bu pazarda çalışkan ve dürüst olmakla başarıya imza atabilirsin. Evet kriz var. Enka olarak uzun perspektiften bakıyoruz ve bu krizin de geçeceğine inanıyoruz.” dedi.