Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde dün düzenlenen törenle eyalete olağanüstü yatırım yapan üç yabancı şirket ödüllendirdi. KRV'ye yabancı yatırımcıyı çekmek için kurulan NRW.Invest ile KRV Ekonomi Bakanlığının birlikte verdikleri NRW.Invest AWARD 2015 ödülü bu sene Japonya, Çin ve Türkiye'den gelen şirketlerin yatırımcılarına verildi. Ödüle Türkiye'den fındık üreticisi Tadım, Japonya'dan Cyberdyne Care Robotics ve Çin'den ZCC Cutting Tools European şirketlerine layık görüldü.

KRV Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ödül töreninde "KRV, Almanya'nın lider sanayi bölgesi olarak geniş pazarlama imkanı ile Avrupa'nın göbeğinde uluslararası yatırımcı çekmede önemli rol oynuyor. Bu ödül ilede bu yatırımları onore etmek istiyoruz." şeklinde konuştu. NRW.Invest Müdürü Peter Wassner de "Bu seneki ödüllere Asyalı şirketler damgasını vurdu. Japonya, Çin ve Türkiye 2014 yılında KRV'deki en iyi yatırım yapan şirketler arasında ilk beşe girdiler." diyerek KRV'de toplam 18 bin yabancı yatırımcının iş yaptığına dikkat çekti.

Ödüllendirilen şirketlerden Japon kökenli Cyberdyne Care Robotics sağlık sistemine uyarlanmış ve sinirler tarafından yönetilebilen robot sistemleri geliştiriyor. Bu robot sistemleri ile hastanın hareket kabiliyeti gelişiyor. Bochum'da merkezli şirket buradan tüm dünyaya ihracat yapıyor. Düsseldorf'ta yatırımı olan Çin'den gelen ZCC Cutting Tools European sert çelik ve buna bağlı çok çeşitli sanayi ürünleri üretiyor.

Türkiye'den yatırım yapan ve ‘Fındık Uzmanı’ diye takdim edilen Tadım, Münsterland Bölgesi'nde Emsdetten'de 10 milyon Euro'luk yatırım yapıyor. 7 bin metrekarelik yeni Avrupa merkezi olarak düşünülen deposunda üretim, paketleme ve lojistik alanlarında faaliyet gösterecek. Buradan tüm Avrupa, Amerika ve Kanada'ya ihracat yapacak.