E-ticaret sektörünün deneyimli isimlerinden Merter Özdemir, firmaları web ortamından yararlanmaya davet etti. Özdemir, üretim, proje ve ürünlerin e-ticaret sistemleri ile dünyaya açılabileceğini vurguladı.


Dora Telekom’un ana sponsorluğunda EticaretSEM ve TEB tarafından tertip edilen EticaretSEM toplantılarının 8.si, 17 Şubat’ta Gaziantep’te yapıldı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ın da bulunduğu etkinlikte ürün ve hizmetlerin dijital ortamdan faydalanarak ekonomiye sunulması ele alındı. Etkinlikte e-ticaret eğitimleri ve girişimleri ile bilinen Merter Özdemir, firmalardan tanıtım ve satış adına interneti önemle ele almalarını talep etti. Özdemir, şunları ifade etti:

“Şirketler şu ortamda üretimlerini, projelerini veya ürünlerini e-ticaret sistemlerini kullanarak tüm dünyaya açabilir. Şirketler, hedeflerini ve müşterilerini internetin sınırları yerle bir eden dünyası ile buluşturabilir. Türkiye e-ticaret sektörünün senede yüzde 30-35 büyüme trendi var. Toplamda sanal POS kanalı ile geçen 30 milyar liralık bir rakamın anıldığını ve internet kullanıcılarının yüzde 5’ inin online alım satım yaptığını temel alırsak daha yolun başındayız diyebiliriz. E-ticaret ivme ile büyümeye devam edecektir. “

İNTERNETTEN HER 3 SANİYEDE ÜRÜN SATILIYOR

Özdemir’den sonra sahne alan Gittigidiyor CEO su Gülfem Toygar ise e-ticaretin satan ve alan için yararlı bir ortam olduğuna işaret etti. Toygar, “Gittigidiyor'un 11 milyonu aşkın kullanıcısı var, sistemde 7 milyonu aşan ürün var, her 3 saniyede bir ürün satılıyor ve aylık ziyaret sayımız ise 26 milyon civarında, alıcılar ve satıcılar için çok büyük bir imkân var.” dedi.

Moderatör Atıf Ünaldı’nın verdiği örneklerin ilgi ile dinlendiği toplantıda Dora Telekom CEO’su Timuçin Öğün, Fotometrik360 Kurucusu Aydın Karadöller, Bilginet Genel Müdür Yardımcısı Mehmed Erdemi, Akakce.com CMO’ su Ali Gürer, PayPal Genel Müdür Yardımcısı Cenap Doğru, PayU Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tombul, Dijital Planetten Erdinç Börekoğlu deneyimlerini paylaştı.