A’DAN Z’YE BİNA YAPIP TESLİM EDİYORUZ”
Ana branşı ısıtma ve soğutma olduğu halde şartların kendilerini Yapı Sektörü’ne yönlendirdiğini söyleyen FSM Mühendislik Doğalgaz.Isı Sist.İnşaat Mak.Müş.San Tic Ltd. Şirket Kurucu Müdürü, Makine Mühendisi Mahmut Sami Tufan. Daha sonra da dekorasyona yöneldiklerini ifade ediyor. “2007 yılında Kahramanmaraş’ta kurulduğumuz günden bugüne, bir binayı A’dan Z’ye yapıp teslim edebiliyoruz” Tufan. FSM olarak Kahramanmaraş’ta büyümeyi hedefleyen firma, olarak yatırımlarımızı kente yaparak katma değer katmak ve üretimin kentte kalmasını sağlamak istiyoruz.” Böylelikle rekabetin de arttığını kaydeden Tufan, “Biz yenilikçiyiz. Yeni aldığımız her şeyi anlatmayı, pazarlamayı, uğraşmayı çok seviyoruz. Bu da sektörde rekabeti artırıyor ve fiyatların düşmesine sebep oluyor” diye konuşuyor. 

KAHRAMANMARAŞ’A İLK’LERİ GETİRDİ

“Kahramanmaraş’ta olmayan markaları getirmenin artılarından birinin de piyasada daha rahat hareket edebilmektir. Getirdikleri yeniliklerin bazılarından da söz ediyor ve şöyle devam ediyor, “Biz soğutma işin çok hevesliyiz. Soğutma işi hassas bir iş. Bunun için Fujitsu’yu Kahramanmaraş’a getirdik. Kentte doğalgazın ulaşamadığı bölgelerde insanların kullanabileceği İFYIL kaloriferli sobayı K.Maraş’a ilk biz getirdik. Yalıtım işinde birçok dekoratif çözüm üretebilen Ridas’ı getirmek de yine kentte ilk bizim başarımız.”

IŞIK PARKE TÜRKİYE’DE DİĞER MARKALARI GERİDE BIRAKTI

FSM Mühendislik, olarak Türkiye pazarında yeni olan ve Kahramanmaraş pazarına da yeni giren Işık Parke’nin Kahramanmaraş ana bayiliğini de aldık. 10 ay önce üretime başlayan Işık Parke, Türkiye’nin ilk 500’ünde olan en büyük ahşap entegre tesisi olan firmalardan biri ve Gaziantep’te üretim tesisine sahip.”  Işık Parke’nin Türkiye’nin en yüksek parke adedi üretimine sahip fabrikasından daha yüksek metrajlı parke üreten bir seviyede olduğuna dikkat çeken M.Sami Tufan, Işık Parke’nin özelliğini şöyle anlattı; “Parkelerde kalite yüzeyle ilgili bir şeydir ve sınıf sınıftır. Kahramanmaraş’ta 31.ve 32.sınıf parkeler revaçta. 31.sınıf parkelerin yüzey aşınma katsayısı belli bir devirde olması gerekir. 2000 ile 4000 arasını sağladığı zaman bu parke 31.sınıftır. Bu noktada Türkiye’de 4 bine yaklaşan tek marka Işık Parke’dir. Bu da kalitesinin farkıdır. FSM olarak tercih sebebimiz olmuştur.”

FSM Mühendislik Mahmut Sami Tufan

FSM MÜHENDİSLİK AFRİKA’YA AÇILACAK 

Birçok bayiye ürün tedarik eden ve merkezi Kahramanmaraş’ta olan firmanın, Elbistan ilçemizde bir şubesi, merkezde 4 alt bayisi, Göksun ve Pazarcık ilçelerinde de birer alt bayisi var. FSM Mühendislik 2016’da  Göksun, Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerindeki bayiliklerini tamamlayacak. Tufan ilçelerde şubeleşmek yerine bayileşmek istiyor ve “Bizimle koşturacak partnerler arıyoruz. Büyümede bu bizim referansımız olacak” diyor. Hem şehir içinde hem de şehir dışında bayilik verecekleri bir diğer markanın da Aldovilla olduğunu kaydeden Tufan, “Aldovilla hem ahşap kapıda hem de hilton dolapta üretim yapan bir mobilya fabrikası. Pazarlamasını biz yapıyoruz” ifadelerine yer verirken; “Aldovilla ile Afrika’ya açılıyoruz, önümüzdeki ay ilk sevkiyatımızı yapıp showroom açmak için süreci hızlandırdıklarını kaydetti.