Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın (GYF) 2016’dan itibaren Türkiye’de ilgi göreceği tahmin ediliyor. Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’in Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, yabancı yatırımcı tarafından güvenli bir liman olarak görülen fonların büyüklüğünün 5 senede 50 milyar liraya gelebileceği tahmininde bulundu.

Gönden, GYF’lerin yararlarını da şöyle açıkladı:


“Vergi imkânları ile GYF’ler fiyatlamada daha rekabetçi. Bu yanı ile GYF’ler, Türkiye’de kar oranı tahminleri nedeniyle yatırımcılardan ilgi görecek. Fonların çok daha likit olması ilgiyi arttırıyor. GYF’lerin SPK’nın denetimi altında olması ve deneyimli yönetim şirketleri tarafından yönetilmesi, yabancı yatırımcılara güven telkin ediyor. Ayrıca Türkiye’de yerleşik mülk yönetimi gerektirmemesi de bir diğer artı.”


Dünyada önemli 50 GYF’nin son 5 senede toplam 220 milyar doları aşkın yeni sermaye tedarik ettiğini anlatan Gönden, “GYF’lerin dünyanın en önemli devlet ve emeklilik fonlarının yanı sıra varlıklı şahıslardan da ciddi yatırım aldıklarına tanık oluyoruz. Dünyada emsalleri esas aldığımızda GYF’lerin 5 sene içinde toplam yatırımının 50 milyar lirayı bulması mümkün görünüyor.” ifadelerini kullandı.


Tuğra Gönden, Arap ülkelerinin fonlara önem verdiğini belirtti.