Maraş Biberi'nden Antep Biberi diye söz eden ve büyük tepkilere neden olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in biber hamlesi boşa çıktı. Kahramanmaraş'ın daha önceden Gaziantep'de yetişen biberi bile Maraş Biberi diye tescil ettirdiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 2001 yılında Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa ile ilçelerinde yetiştirilen ve belli özelliğe sahip biberlerin Maraş Biberi olarak tescil edilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Türk Patent Enstitüsü'de 2002 yılında bu başvuruyu kabul etti ve bu illerde yetişen biberin Maraş Biberi olarak tascillenmesine karar verdi.

Fatma Şahin Tepki Çekmişti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in düzenlenen festivalde biber hasadı yapması ve 'Gaziantep biberi' demesi tepkilere neden olmuş, bu tepkileri ilk olarak Haber46 gündeme getirmişti. Haber46'nın haberinin ardından CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'ta bu gün yaptığı açıklamada Fatma Şahin'e sert tepki gösterdi ve ""Sayın Şahin'i uyarıyoruz; Maraş'ın zenginliklerini çalmaya çalışmasın, Maraşlılar bu biberden onun ağzına sürerler. İki şehir arasında biber savaşı olmasın." dedi.

Belgesi Ortaya Çıktı

Bu gelişmelerin ardından"Maraş Biberi"nin tescillendiği ve 17 yıldan bu yana tescilli olduğu ortaya çıktı. Başkan şahin'in hangi maksatla böyle bir ifadede bulunduğu ise bilinmiyor.

Başkan Şahin'e Tepki Dinmiyor

Helete'de (Düzbağ) bulunan Göksu Çayını Gaziantep'e alarak kentin 100 yıllık su sorununu çözen ve karşılığında Helete'ye pek çok söz veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in verdiği sözlerin hiç birini tutmadığı yine haber46 tarafından ortaya çıkarılmıştı. Haberimizde ve sosyal medyada pek çok Kahramanmaraşlı, Şahin'e tepki göstermişti.

Fatma Şahin Açıklama Yapacak mı?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in hem Helete'ye verdiği sözlerle ilgili, hem de biber kriziyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.