Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, tescili alınan baklavaya Gazianteplilerin uzaktan baktığını söyleyerek, “Bu baklava ve fıstıktan kaç ev ya da kişi nasibini alıyor. Bunu tescil çıkaranlara sormak lazım.” dedi.

Köse, haftalık olağan basın toplantısını il başkanlığı binasında düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Köse, tescili alınan baklavayla ilgili konuştu. Geçmişte alınan bu tescilin kent adına sevindirici olduğunu dile getiren Köse, “Ancak bu baklavadan Gaziantep'te kaç ev ya da kaç kişi nasibini alıyor. Bunu bu tescilleri çıkartanlara sormak lazım. Gaziantepli, fıstık ve baklavaya maalesef uzaktan bakar oldu.” diye konuştu. Köse, kendi midesine girmeyen baklavanın tescilinin olup olmamasının vatandaş için bir önem taşımadığını kaydetti.

Şehirle ilgili ulaşım master planına ilişkin sözlerini sürdüren Köse, “Sayın Fatma Şahin nihayet 4 yıl sonra Gaziantep ve bölgemizle ilgili olarak bir planlama yapmak aklına geldi. 1 yıllık başkanlığı, önceki bakanlık süreci içerisinde Gaziantep'in sorunlarına fevkalade eğilmediğini bildiğimiz Şahin'in bu dönemde Suriyelilerle ilgili sorunlar, kadına artan şiddet konular hakkında neler yaptıkları hepimizin hafızalarında." dedi.