Sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'te kadınların da iş hayatında aktif rol almasını isteyen Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD) yöneticileri, patron adayı girişimci kadınlara yönelik eğitimler veriyor. Çeşitli sektörlerde kadınları işinin patronu yapan dernek, iş hayatına atılmak isteyen kadınları bekliyor.

Dernek başkanı Arzu Yılmazkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, para kazanmayı hedefleyen, ticaretle uğraşan kadınları iş hayatına kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Kendi işini kurmak isteyen kadınların öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Yılmazkaya, "Bizim için üniversite mezunu olması şart değil. Yeter ki girişimci olsun, kendi işini kurmak istesin. Biz hobi yapmak isteyenleri istemiyoruz, hobi derneği değiliz. İşini kurmak, geliştirmek isteyen kadınlarla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Lider kadınların yetişmesine öncülük etmeyi amaçladıklarına işaret eden Yılmazkaya, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatında ayakları üzerinde durabilen kadınlara destek veriyoruz. Bu destekleri de KOSGEB'in 30 bin lira hibe, 70 bin lira destek kredisiyle gerçekleştiriyoruz. İpekyolu Kalkınma Ajansı ve SODES'e projeler yazıyoruz. Arkadaşlarımızın karşılaştıkları zorlukların başında ithalat, ihracat ve bilgisayar geliyor. Hitap, diksiyon ve motivasyon eğitimleri veriyoruz."

Yılmazkaya, bir yıl önce kurdukları dernek aracılığıyla 50 kadını iş hayatına hazırladıklarını sözlerine ekledi.