Yaran Proje Grubu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nce kabul edilen Erasmus+ Gençlik Projesi uygulanmaya başladı.

'Jobs of The Future–Geleceğin Meslekleri' isimli proje, 8 ülkeden 9 organizasyonun ortaklığında 48 katılımcı ile Çankırı’da gerçekleştiriliyor. Projede Türkiye, İtalya, Estonya, Macaristan, Makedonya, İngiltere ve Malta’dan birer, Romanya’dan iki organizasyon yer alıyor. Proje, Çankırı’da en fazla katılımcıyla gerçekleştirilen Erasmus+ Gençlik Projesi olma özelliği ile dikkat çekiyor..

Proje Koordinatörü Taner Kılıç; “Projemizin ana teması, gençlerin meslek seçiminde yaşadıkları zorluklar ve işsizlik sorunları üzerine. Avrupa'nın birçok farklı ülkesinden katılımcılar, Çankırı’da Türk katılımcılarla bir araya geldiler ve 31 Ocak–7 Şubat 2015 tarihleri arasında 8 gün süreli bir etkinlik gerçekleştirecek. Projeyi hayata geçirmekteki asıl amacımız, gençlerin Avrupa çapında aynı sorunları yaşadıklarını göstermek, bu sorunlara yenilikçi çözüm önerileri getirebilmek için fikir paylaşımında bulunabilmek. Buradan hareketle, diğer Avrupa ülkelerindeki durum nedir, ilgililer neler yapıyorlar ve sorunlara ne gibi çözümler bulunuyor onları görmek ve katılımcı gençlere göstermek amacındayız. Bunun yanı sıra projemiz sayesinde gençlerimizin Avrupa’yla ilgili önyargılarını ortadan kaldırıp, hem diğer Avrupa ülkelerinin farklı kültürlerini tanıyabilmeleri hem de kendi kültürlerini Avrupalı diğer gençlere tanıtabilmeleri için bir fırsat sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yaygın eğitim tekniğiyle gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, simülasyonlar ve kurum-kuruluş ziyaretlerinin yanında, Çankırı'nın tarihi ve turistik mekanlarına geziler, gençlerle röportaj, yerel yönetici ziyaretleri, kültür geceleri gibi birçok farklı etkinlik yapılacak. Projeye katılan Türk gençler, “Ev sahibi ülke olmamız dolayısıyla kendi kültürümüzü çok daha iyi tanıtabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sayede yabancı misafirlerimizin Türk kültürü ve Türk insanı hakkında olumlu düşüncelerini arttıracaklarını, ülkemizi daha iyi tanıyacaklarını planlamaktayız. Projemiz ile Avrupalı misafirlerimize Çankırı'nın tarihi ve kültürel mirasını etkin bir şekilde göstererek ilimizin tanıtımı yönünde katkı sağlamayı planlıyoruz. Böylece yurt dışından gelen ortaklarımız Çankırıyı daha iyi tanıma ve kent insanı ile iletişime geçme şansı bulacaklar.” şeklinde konuştu.