Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer, hububata büyük oranda zarar veren süne zararlısı ile her yıl olduğu gibi bu yılda kapsamlı bir şekilde mücadele yapılacağını söyledi.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, süne ile mücadele timi oluşturdu. 22 tim 13 ilçeye bağlı 380 köyde süneyle mücadele çalışması gerçekleştirecek. Süne mücadelesinde görev alacak personel Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından eğitime alındı. Eğitim çalışmalarına katılanlara, bu yıl gerçekleştirilecek süne ile mücadele çalışmaları konusunda bilgiler aktarılıp, personelin bilgileri de tazelendi. Uzmanlar, sünenin tüm yaşam döneminde yapılacak sürveyler ve mücadele yöntemi ile ilgili bilgilerin yanında hububat hastalıkları ve mücadele yöntemleri konusunda da bilgiler aktardı. Toplantıya Çorum'dan 30 teknik personel ile il ve ilçe müdürlüklerinden, süne mücadelesinde görev alacak personelle birlikte toplam 70 teknik personel katıldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer, süne mücadelesinin Yozgat açısından önemine vurgu yaparak, ''İlimizde 21 Sürvey ekibi ile bir kontrol ekibi olmak üzere toplam 22 ekiple 13 ilçede 380 köyde 60 teknik personelle 2 bin 500 dekarlık alanda sürvey yapılacaktır." dedi.